IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO iz NOVOG PAZARA: Dan prije zločina, Nusret i Rijalda bili na večeri, ona ćutala o tome šta mu njen bivši sprema… (foto)

Novi Pazar– Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv dvije osobe: Emraha Džankovića (19) iz Sjenice i Elvisa Hrnjaka (40) iz Novog Pazara, u vezi s krivičnim djelom ubistva Nusreta Destanovića.

Ipak, pažnja javnosti uglavnom je usmjerena na Seada Ahmetovića Zečevića (27), također iz Sjenice, koji je identificiran kao glavni osumnjičeni za navedeno djelo. Trenutno je u bijegu, i protiv njega je izdata međunarodna potjernica.

Tokom istrage, uhapšena je Rijalda Haci (27), bivša supruga Seada Ahmetovića Zečevića, zbog sumnje da je bila upućena u pripreme za krivično djelo. Naša redakcija ekskluzivno je došla do fotografije snimljene 7. februara u 23:13 časova, dan prije ubistva, koja prikazuje Rijaldu Haci i Nusreta Destanovića zajedno u restoranu Sidro u Novom Pazaru, skoro 60 kilometara udaljeno od njihovih domova.

Iako je Rijalda H. bila sa ubijenim Nusretom Destanovićem dan prije ubistva, očigledno mu nije dala nijednu informaciju da mu se sprema ubistvo. Fotografija svjedoči o njihovom sastanku neposredno prije ubistva, nakon kojeg je Sead Ahmetović Zečević poslao poruku s telefona Rijalde Haci, kojom je Nusreta Destanovića namamio u zamku.

Rijalda Haci je tokom dva dana bila u kontaktu sa svojim ljubavnikom Nusretom Destanovićem, kao i sa bivšim mužem Seadom Ahmetovićem Zečevićem. Očigledno je da je njena uloga u kulminaciji sukoba, koji je doveo do ubistva Nusreta Destanovića, više nego jasna. Sada je na sudu i tužilaštvu da odrede njenu stvarnu ulogu u ovom zločinu!

Pored ovog dokaza, postoje i poruke koje je Sead Ahmetović uputio Rijaldi Haci, uključujući “Ja ili Nusret, jedan ide pod zemlju”, na što je Rijalda odgovorila: “Boli me ku*ac, ćao haj ćao”. Ove poruke, koje su nastale znatno prije događaja, zajedno s prethodno navedenim dokazima, ukazuju na to da je Rijalda Haci, barem djelomično, manipulirala situacijom, doprinoseći sukobu između Seada Ahmetovića Zečevića i Nusreta Destanovića.

Situacija postaje složenija kada se uzmu u obzir porodične veze: Rijalda Haci je iz sela Bioca na Pešteru, bila je udata u Međugorju, gdje je živjela s Seadom Ahmetovićem Zečevićem u Sarajevu pet godina. Nakon razvoda, vratila se u rodno selo Bioc.

Čitaj još:   ODJEKNULO KAO BOMBA: Uhapšeni mladi prvoborac naprednjaka i predsjednik opštine usprotivio se Vučiću, Šapiću ili Vesiću...(foto i video)

Njena bračna povijest povezana je s porodicom ubijenog; njen brat bio je oženjen sestrom Nusreta Destanovića, čime su postali porodični prijatelji. Destanović je, posjetivši sestru, započeo vezu s već razvedenom Rijaldom. Majka Seada Ahmetovića Zečevića je iz Međugorja, bila je udata u okolini Novog Pazara, gdje je rodila sina Seada, a nakon razvoda se vratila u Međugorje, ostavivši sina kod svoje majke koja ga je odgajala. Tako se pokazalo da su osumnjičeni za ubistvo i žrtva u rodbinskim vezama.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more