IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJVEĆI USPJEH KARIJERE- FANTASTIČNA MOSTARKA: Lana Pudar osvojila svjetsku bronzu! (foto, video)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri…

DOHA: Svijet, Sport vijesti, četvrtak, 15, 02. 2024… 19: 22… NAJVEĆI USPJEH KARIJERE- FANTASTIČNA MOSTARKA: Lana Pudar osvojila svjetsku bronzu! (foto, video)

LANA Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam rivalki.

(Foto: Klub Vodenih Sportova Orka)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi.

Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam rivalki.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković DF- u: Prešli ste crvenu liniju, vi ste na braniku Vučića! Ko vam je kriv što vas je preveslao DRITAN...

Naša sjajna plivačica zauzela je treće mjesto i osvojila svjetsku bronzu, što je najveći uspjeh u karijeri mlade Mostarke.

Rivalke Lani Pudar u današnjem finalu bile su Helena Bach, Rachel Klinker, Laura Stephens, Boglarka Kapas, Yonghui Ma, Dalma Sebestyen i Sujin Park.

LANA Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi uprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima, prenosi Klix.ba.

BONUS VIDEO: Lana Pudar SP 200m delfin finale 15 02 2024 BRONZAAAA!!!

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more