IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nebojša RODIĆ NASTAVLJA ĐE JE Vladimir BOŽOVIĆ stao: Bivši šef BIA promoviše velikosrpski hegemonizam u CRNOJ GORI… (foto)

Ovakva retorika bivšeg šefa srpske BIA- e je očekivana, jer je on očigledno postavljen za ambasadora u Podgorici da širi velikosrpski hegemonizam i ideje vraćanja zajedničke države Srbije i Crne Gore, u kojima bi naša država bila samo izborna jedinica.

Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić, nastavlja sa onim što je njegov prethodnik Vladimir Božović radio– sa promocijom podmuklih hegemonističkih, velikosrpkih narativa.

”Odnos između Crne Gore i Srbije jeste bratski odnos ljudi, naroda i građana koji žive sa obje strane granice. Nema sile koja jedan narod može da rastavi, nema sile koja jedan narod može podijeliti, nema te sile koja će biti jača od volje naroda i od volje građana”, rekao je Rodić tokom jučerašnjeg obilježavanja Dana ustavnosti i Dana državnosti Republike Srbije u Podgorici, piše Pobjeda.

Rodić je to kazao ispred spomenika Karađorđu u centru Podgorice, počevši obraćanje riječima: „Pomaže Bog, braćo i sestre”, na što je dobio odgo vor: ,,Bog ti pomogao”.

Rekao je da je privilegovan što može da se obrati kao ambasador Republike Srbije i zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dajući mu ukaz da predstavlja njega i Srbiju u, kako je rekao, “ponosnoj, nama dragoj, neodvojivoj Crnoj Gori”.

Čitaj još:   SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU: Potres magnitute 4,6 stepeni pogodio provinciju Kahramanmaraš... (foto, video)

On je detaljno podsjetio na 220 godina od Prvog srpskog ustanka, donošenje prvog srpskog ustava 1835. godine i na vjerski praznik Sretenje i poručio da ,,vječito živi prijateljstvo između naroda koji živi u Crnoj Gori i Srbiji”.

Ovakva retorika bivšeg šefa srpske BIA-e je očekivana, jer je on očigledno postavljen za ambasadora u Podgorici da širi velikosrpski hegemonizam i ideje vraćanja zajedničke države Srbije i Crne Gore, u kojima bi naša država bila samo izborna jedinica.

Podsjetimo, Rodić je na funkciji ambasadora Srbije zamijenio Vladimira Božovića, poznatog kao ”Srbin janičar” koji je u novembru 2020. proglašen personom non grata, a zvanično je u julu ove godine opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Vlada Srbije ga je imenovala u avgustu 2012. godine za šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), čuvene po subverzivnom radu usmjerenom prema Crnoj Gori, čiji suverenitet već godinama podriva u cilju integracije naše države u granice ”srpskog sveta”. Na čelu BIA bio je do septembra 2013. godine, kada je izabran za ministra odbrane.

S obzirom da je Rodić kao prekaljeni bezbjednjak  postavljen za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici.

Čitaj još:   BEOGRAD: Ko su Vulinovi čuvari Ratka Mladića i junaci koji napadaju Aidu Ćorović... (foto, video)

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more