IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREDINOM FEBRUARA NOVA IZNENAĐENJA: Od ponedjeljka stabilno vrijeme sa nešto višim temperaturama, vrijeme do početka marta je… (foto)

Nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi na jugu mogle biti intenzivnije zadržat će se u dane vikenda (24. i 25. februar) kao i početkom naredne sedmice…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 16, 02. 2024… 09: 22… SREDINOM FEBRUARA NOVA IZNENAĐENJA: Od ponedjeljka stabilno vrijeme sa nešto višim temperaturama, vrijeme do početka marta je… (foto)

Pretežno sunčano preovladavat će u petak…

Danas se očekuje sunčano vrijeme preovladavat će u petak saopćeno je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Za dane vikenda uz povećanje naoblake moguća je i slaba kiša u centralnim područjima i na istoku Bosne i Hercegovine. Od ponedjeljka izgledno je stabilno razdoblje sa nešto višim temperaturama zraka od uobičajnih za ovo doba godine.

U kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla.
Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Jedna fronta prema raspoloživim sinoptičkim materijalima mogla bi zahvatiti našu zemlju od petka (23.02.). Nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi na jugu mogle biti intenzivnije zadrža će se u dane vikenda (24. i 25.02.) kao i početkom naredne sedmice.

Čitaj još:   VRIJEME Danas: Oblačno a moguće su i padavine... (foto)

“Jutarnji mrazevi očekuju se na višim nadmorskim visinama. U kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla”, navedeno je iz FHMZ BiH.

Minimalne temperature zraka varirat će između nula i šest stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do osam. Najviše dnevne temperature u Bosni između deset i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18.

Jedna fronta prema raspoloživim sinoptičkim materijalima mogla bi zahvatiti Bosnu i Hercegovinu od petka, 23. februara.

Nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi na jugu mogle biti intenzivnije zadržat će se u dane vikenda (24. i 25. februar) kao i početkom naredne sedmice.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more