IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KSENIJA Aranitović: OLIVERA Injac, ne zaslužuje da bude ni na čelu mjesne zajednice, a kamoli glavnog grada… (foto)

Gradska uprava ne zaslužuje pun mandat, a Olivera Injac svojim postupcima i ponašanjem ne zaslužuje da bude ni na čelu mjesne zajednice, a ne na čelu Glavnog grada– kazala je odbornica DPS- a u Glavnom gradu Ksenija Aranitović.

“Ova gradska uprava ne zaslužuje pun mandat. Građani su obmanuti sa svim obećanjima koje smo imali u jeku izborne kampanje. Od povećanja životnog standarda, plata, bronih infrastrukturnih projekata, mi smo dobili povećanje troškova života, povećanje usluga u Glavnom gradu. Infrastrukturni projekti su bili tekući, manje prirode, bez nekih krupnih projekata”, kazala je Aranitović, u emisiji “Na kraju dana”.

Iako bi trebalo da se pozabave brojnim problemima sa kojima se susrijeće Glavni grad, vlasoljublje koje, kako sagovornica TV E kaže, karakteriše trenutnu vlast – ne dozvoljava im da sagledaju određene nedostatke.

Komentarišući prijavu koju su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu Slađana Anđušić podnijele protiv Gorana Jankovića, bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja – zbog sumnje da nije poštovao zakon prilikom slanja pripadnika Službe zaštite i spašavanja u spasilačku akciju u Tursku, Aranitović kaže da je iznenadio “ovakav način beskrupuloznosti”.

“Ali lov na vještice, koji svaka vlast ima u odnosu na prethodnu vlast, nije nešto što me iztnenadilo, jer smo to imali prilike da vidimo na nivou promjene vlasti u cijeloj Crnoj Gori. Razultat svega toga jeste da mi, nakon četiri godine, nemamo podignutu nijednu optužnicu protiv funkcionera DPS- a.

Čitaj još:   UKRAJINSKI PREDJEDNIK Volodimir Zelenskiy: Rečeno nam je da će srijeda biti dan ruskog napada... (foto, video)

Dodala bih i novo rukovodstvo u državnom tužilaštvo i to sve demantuje neđe onu priču koju smo slušali da će zatvor u Spužu biti mali, da će faliti kapaciteta i slično”, kaže sagovornica TV E.

“Injac formirala paralelno iste službe zbog dodatnog zapošljavanja”

Sve što je bazirano na mržnji, dodaje, nikada nije iznedrilo ništa dobro, pa neće ni ovaj put.

“Do promjene vlasti, vi ste u državnoj upravi imali oko 50 000 zaposlenih, taj broj sada iznosi blizu 80 000. Možete da zamislite kakav je to udar na javne finansije, ali to vam ukazuje koliko je bilo partijskog zapošljavanja. U tom dijelu, mislim da je i kolega Mašković dobio određene informacije i mi smo, između ostalog, ustanovili da je bilo određenog partijskog zapošljavanja.

Samim tim što je budžet za te namjene povećan– nama automatski govori da se djelovalo u tom smjeru, da bi moglo biti partijskog zapošljavanja. I što je interesantno javnosti jeste da je sama služba gradonačelnice paralelno formirala iste službe odnosno odjeljenja koja se bave istim poslovima, sve u smislu da bi došlo do dodatnog zapošljavanja”, tvrdi odbornica u Skupštini Glavnog grada.

Čitaj još:   BLIZU 1.500 policajaca, hapsili narko- bande...

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more