IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU TEMPERATURNI REKORDI: Danas sunčano do 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17, 02. 2024… 09: 22… PADAJU TEMPERATURNI REKORDI: Danas sunčano do 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom noći porast naoblake sa sjeverozapada, se lokalno može usloviti slabu kišu. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 12 do 16, na jugu do 18 °C.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac- 5 stepni, Bijeljina- 3, Bjelašnica i Bugojno- 2, Livno, Sanski Most i Srebrenica- 1, Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor i Tuzla 0, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 1, Gradačac i Mostar 4, Trebinje 5, Neum 8 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom noći porast oblačnosti sa sjeverozapada, što u Bosni lokalno može uvjetovati slabu kišu. Vjetar slab sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura od 12 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Čitaj još:   ETO GA I KONAČNO STIŽE DUGO TOPLO LJETO: Padaju temperaturni rekordi, a kiša…

U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U nedjelju u većem dijelu zemlje jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, ma jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U utorak prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Tokom poslijepodneva prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

Čitaj još:   GRAĐANI SRBIJE U NEVJERICI SE HVATAJU ZA GLAVU: Vučić "Dođe mi da uzmem konopče i da se odesim... " (foto, video)

izvor iBalkan.net

ETO GA I KONAČNO STIŽE DUGO TOPLO LJETO: Padaju temperaturni rekordi, a kiša…

U srijedu u Bosni nestabilno vrijeme s pljuskovim i grmljavinom. Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more