IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE UTIHNULO: Grad, oplakuje tragičan gubitak mlade NEJLE Dedeić… (foto)

Rožaje, Sandžak– U tišini koja je obavila Rožaje nakon tragičnog gubitka, narod se okuplja u bolu i tuzi da oda počast porodici sedamnaestogodišnje Nejle Dedeić, čiji je prerani odlazak ostavio dubok trag na sve koji su je poznavali.

Nejla, učenica Gimnazije „30. septembar“ u Rožajama, preminula je u nesreći koja je potresla cijelu zajednicu, izazivajući val tuge i nevjerice među njenim vršnjacima, nastavnicima i sugrađanima.

Prijatelji, poznanici, i oni koji su je samo površno znali, okreću se društvenim mrežama kako bi izrazili svoju tugu, dijeleći fotografije i uspomene na Nejlu, uz riječi koje oslikavaju dubinu gubitka.

Poruke poput “Inna lilahi we inna ilejhi radzi'un” („Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo“) ispisane su ispod brojnih objava, odajući počast mladom životu prekinutom u najljepšim godinama.

Vijest o tragediji brzo se proširila gradom, a počast Nejli odaju ne samo njeni najbliži prijatelji već i cijeli grad.

Učenici i nastavnici Gimnazije „30. septembar“ osjećaju veliki gubitak, s obzirom na to da je Nejla bila dio njihove školske porodice. Planiraju se komemorativne aktivnosti kako bi se odala počast njenom životu i naslijeđu koje ostavlja iza sebe, unatoč tako kratkom životnom putu.

Čitaj još:   Bacili bombu ispred kuće, "Zadrugara" Tome Panića, maneken uznemiren... (foto)

U ovim teškim trenucima, Rožaje pokazuje svoje pravo lice– lice zajednice koja ujedinjena u tuzi stoji čvrsto, pružajući podršku porodici Dedeić i svima pogođenima ovom tragedijom. Njihova bol je podsjetnik na krhkost života i važnost zajedništva u najtežim trenucima.

Dok Rožaje utihnulo oplakuje gubitak Nejle Dedeić, njena uspomena živjeće u srcima svih koji su je poznavali. Njena mladost, osmijeh i snovi koji su prekinuti tragom koji će zauvijek ostati u zajednici koju je voljela.

U ovim momentima tuge, cijelo Rožaje stoji zajedno, podsjećajući nas na snagu ljudskog duha i važnost držanja jedni za druge u najtežim vremenima

izvor: sandzajdanas.rs

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more