IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE PROMJENA VREMENA: Danas naoblačenje s kišom, a bit će i snijega… (foto)

Jutros je pretežno oblačno u ranim jutarnjim satima lokalno je padala slaba kiša...

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 18, 02. 2024… 09: 22… STIŽE PROMJENA VREMENA: Danas naoblačenje s kišom, a bit će i snijega… (foto)

Danas u većem dijelu Regiona jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje tokom dana.

default

U jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša, uglanovm u centalnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni C…

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo i Livno 4; Široki Brijeg i Sokolac 5; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 6; Sanski Most, Trebinje i Zenica 7; Banja Luka i Prijedor 8; Bihać, Bijeljina i Neum 9; Gradačac 10; Mostar 14°C.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

Čitaj još:   POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Poslijepodne, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U utorak prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U planinskim područjim i sa slabim snijegom. Tokom poslijepodneva prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more