IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Knežević: AMFILOHIJE JE POMALO BIO PROROK- Znao je da će ALEKSANDAR Vučić izdati Kosovo, ali ne i da će crnogorski Srbi učestvovati u dvostrukoj izdaji… (foto, video)

Od početka godine svjedoci smo ekspanzije ’’srbovanja’’ od strane profesionalnih crnogorskih Srba – počevši od Andrije Mandića, Milana Kneževića, pa sve do najnižeg operativca- provokatora Darija Vraneša iz Pljevalja.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, ponedeljak, 19, 02. 2024… 13: 32… BALŠA Knežević: AMFILOHIJE JE POMALO BIO PROROK- Znao je da će ALEKSANDAR Vučić izdati Kosovo, ali ne i da će crnogorski Srbi učestvovati u dvostrukoj izdaji… (foto, video)

Takođe se istakao i novi ambasador Srbije u Podgorici Nebojša Rodić, kojem nije trebalo mnogo da krene sa podgrijavanjem velikosrpskog hegemonizma. Ali svo to izvještačeno srbovanje ne može da sakrije činjenicu da su crnogorski profesionalni Srbi postali dvostruki veleizdajnici!  Nakon što su učestvovali u izdaji Amfilohijevog amaneta, postali su aktivni saučesnici u Vučićevoj ’veleizdaji Kosova’.

Piše: Balša Knežević

’’Veleizdaja kosovskog zaveta’’, kako srpski nacionalisti nazivaju normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ulazi u završnu fazu i faktički je zvanični Beograd učinio sve što podrazumijeva priznanje nezavisnosti južnog srpskog susjeda.

Srpski autokrata Aleksandar Vučić i njegov režim polako ali sigurno dovršavaju ono što je počeo Slobodan Milošević, pa nastavili Vojislav Koštunica, Boris Tadić, Tomislav Nikolić, i gotovo svi koji su bili na vlasti u Srbiji nakon 1990. godine.

Kako smo već pisali, režimu u Beogradu nije ostalo mnogo toga da se ”ne prizna” i kako stvari sada stoje, Kosovo je učvrstilo svoj status nezavisne države, a Vučićevom režimu ostaje samo da to i formalno ovjeri potpisom.


Prvoslav Perić i Aleksandar Vučić će u istoriju ući kao izdajnici ”kosovskog zaveta”

I tzv. SPC učestvuje u izdaji

Na Kosovu je i zvanično počela primjena uredbe Centralne banke kojom se predviđa da je jedina dozvoljena valuta – euro, čime je ukidanje dinara postalo nepovratan proces.

Od 1. januara ukinute su vize za nosioce pasoša Kosova, pa je samo tokom januara više od 800 Srba podnijelo zahtjev za kosovske pasoše, čijim nosiocima nijesu potrebne vize za ulaz na teritoriju EU. Neposredno nakon održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora 17. decembra, Beograd je posle 12 godina odbijanja prihvatio i zvanične kosovske tablice na svojoj teritoriji i to bez bilo kakve pompe i prijetnji dizanjem migova i vojske.

Kako smo već pisali, prijetnji oružjem od strane Vučića i njegovog režima biće sve manje, pogotovo nakon što je američki Stejt department odobrio da se Kosovu prodaju protivtenkovske rakete Džavelin i prateća oprema po procijenjenoj vrijednosti od 75 miliona dolara.

Ali ono što je možda i najveći udarac gotovo ugašenom srBstvu, koje polako odumire od metastaze nacionalizma, je veleizdaja ”kosovskog zaveta” od strane svetosavske sekte (SS) takozvane Srpske pravoslavne crkve.

Šef tzv. SPC, Prvoslav Porfirije Perić, dobro zna da je njegov nalogodavac i intimus Vučić već učinio sve da se suštinski učvrsti nezavisnost Kosova, a da je potpis samo formalno pitanje. Ali Perić i njegovi visoki funkcioneri na sve to ćute i nijesu samo nijemi posmatrači, već saučesnici u veleizdaji srpskog naroda.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: ŽIVOPISNA BIOGRAFIJA ZA GUVERNERKU- Kako je Dakina ”poznanica” proganjala princa od Monaka po Budvi... (foto)

Atanasije Jevtić i Amfilohije Radović su bili posljednji visoki funkcioenri tzv SPC koji su kritikovali Vučića zbog izdaje Kosova. Operativac Velibor Džomić se pobrinuo da se Amfilohije izbriše iz istorije

Amfilohije prorekao izdaju

Ovakva izdaja ’’kosovskog zaveta’’ i ćutanje tzv. SPC ne bi moglo da prođe bez žestokih osuda i velikog bunta u narodu da su živi bivši najviši funkcioneri ove parapolitičke organizacije Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić. Njih dvojica za života bili su poznati kao najžešći kritičari Vučića zbog njegove ”veleizdajničke politike prema Kosovu”, pa se slobodno može zaključiti da se ”prevrću u grobu”, nakon najnovijih odluka beogradskog režima vezanih za Kosovo.

Pokojni Amfilohije, odnosno kako je u narodu poznat – Đedo, još za života je znao da će Vučić izdati Kosovo, pa nije ni čudo što sa njim nije bio u najboljim odnosima.

U intervjuu koji je dao u januaru 2018. za TV Herceg Novi, prorekao je Vučićevu veleizdaju.

Na konstataciju voditelja da ’’baš nemate neki blistav odnos sa Vučićem’’, Amfilohije je odgovorio:

’’Sa njim nikad nijesam imao sukob, on je prvi predsjednik Srbije koji je bio na Saboru. Ovo sad govorim i na saboru sam to rekao, to je bilo poslije opjela koje smo držali. On (Vučić) je tvrdio i onda kao i danas – ’Amfilohije kaže da sam izdajnik’. Ja nijesam rekao da je on izdajnik, ali sad se bojim da ta njegova politika vodi ka izdaji Srbije, izdaji Kosova’’, rekao je Amfilohije, predvidjevši ono što će se dešavati par godina nakon njegove smrti.

Nije prorekao izdaju amaneta od crnogroskih Srba

Iako je Amfilohije prorekao da će Vučić izdati Kosovo, pitanje je da li je očekivao da će crnogorski Srbi učestvovati u izdaji. Od početka godine svjedoci smo ekspanzije ’’srbovanja’’ od strane profesionalnih crnogorskih Srba– počevši od Andrije Mandića, Milana Kneževića, pa sve do najnižeg operativca-provokatora Darija Vraneša iz Pljevalja.

Takođe se istakao i novi ambasador Srbije u Podgorici Nebojša Rodić, kojem nije trebalo mnogo da krene sa srbonacističkim izjavama i podgrijavanjem velikosrpskog hegemonizma. Ali svo to izvještačeno srbovanje ne može da sakrije činjenicu su crnogorski profesionalni Srbi postali dvostruki veleizdajnici!  

Nakon što su prećutali i time učestvovali u izdaji Amfilohijevog amaneta, postali su aktivni saučesnici u Vučićevoj ’veleizdaji Kosova’.

Crnogorski profesionalni Srbi odavno su prihvatili izdaju Amfilohijevog amaneta kad su iz takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ izbačene sve ključne tačke na kojima je pokojni šef crnogorske filijale tzv. SPC insistirao. Ukinut je Episkopski savjet, kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović, promijenjeno je ime crkve, a čak je ukinut dan Lovćenskog tajnovidca (kako je Amfilohije nazivao Njegoša).


Dario Vraneš i operativac SS u Pljevljima: Đe vam je Kosovo?

Po nalogu Beograda prljavi plan izdaje Amfilohijevog amaneta sproveo je prvi operativac tzv. SPC Velibor Džomić, koji je takođe doveo svoje nadređene u zabludu da ima lijek protiv korona-virusa. Od posljedica upravo korona-virusa umrla su četiri istaknuta visoka funkcionera SS Amfilohije Radovića, Irinej Gavrilović, Atanasije Jevtić i Momčilo Krivokapić.

Čitaj još:   Kako je Ljaljo iz Balabana postao ”Džakuzi Aleksis” u ’’koktelu ljubavi’’... (foto)

Izdali i Kosovo

Osim što su izdali njegov amanet, crnogorski profi Srbi su izdali i Kosovo pridruživši se Vučiću i Porfiriju Periću u ispunjavanju i posljednjih koraka ka faktičkoj stabilizaciji odnosa dvije države.

Probranu ekipu veleizdajnika ”kosovskog zaveta” predvode Andrija Mandić i Milan Knežević. Njih dvojica ni riječ nijesu progovorili na sve ono što Vučić, Perić i njihovi saradnici, najviši funkcioneri u svetovnoj i crkvenoj vlasti rade kada je u pitanju izdaja Kosova, koja je sada već gotovo kompletirana.

Mandić čak ide u Beograd i puzi pred srpskim autokratom Vučićem, slaveći sa njim izbornu krađu, oko koje su konsenzus postigli Vašington, Brisel, pa čak i Moskva, i nakon koje je Vučićev režim u obavezi da dovrši ono što je obećao – formalno priznanje Kosova. Knežević je u prošli četvrtak na poziv veleizdajnika kosovskog zavjeta Vučića prisustvovao centralnom obilježavanju Dana državnosti Republike Srbije.


IZDAJNICI ”KOSOVSKOG ZAVETA” Milan Knežević i Andrija Mandić: Saglasni da je Kosovo izgubljeno i da je sudjelovanje u veleizdaji koju predvodi Vučić jedini put

Kolaboracija Mandića i Kneževića, koja će ostati upisana u istoriji veleizdaje ”kosovskog zaveta” ne treba da čudi s obzirom da su, kada su njihove partije podržale Spajićevu vladu, potpisali sporazum u kojem se eksplicitno priznaje nezavisna država Kosovo.

Ovakav ishod, koji obiluje nezapamćenom veleizdajom, nije mogao da predvidi ni proročki raspoložen Amfilohije, kome ni na kraj pameti nije bilo da će ga tako brutalno izdati oni koje je doveo na vlast krajem avgusta 2020. godine, nakon serija političkih litija.

Tako da je sva pompa i ku*čenje sa srbovanjem, trobojkama, proslavama imaginarnih praznika, samo jeftini trik Mandića i njegovih profesionalnih Srba kojim bi da skrenu pažnju svekolike srBske javnosti sa izdaje Kosova i Đedovog amaneta.

BONUS VIDEO: Amfilohije o Vučićevoj izdaji Kosova

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more