IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Marković o tekstu na portalu IN4S: Upućen govor mržnje prema svemu crnogorskom, tužilaštvo da reaguje… (foto)

Udar na Ustav i zakone Crne Gore jansno se dogodio svjedoči tekst Veselina Matovica ‘Službeni jezik srpski koji se u Crnoj Gori zove i crnogorski’, a prenosi ga portal IN4S. Upućen je govor mržnje prema svemu crnogorskom, ocijenila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Smatra da to što neko službeni crnogorski jezik naziva “takozvanim” i da negira postojanje tog jezika i crnogorskog naroda i da diskriminiše Crnogorsku pravoslavnu crkvu obavezuje da se pod hitno uključi i reaguje tužilastvo i Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture, kao i druge institucije sistema.

”Ovo su fašističke poruke i otvoreno kršenje Ustava i zakona Crne Gore. Apelujem na parlamentarnu opoziciju da snažno reaguju, jer se ovo više ne smije tolersati i da podnesu krivičnu prijavu ako vrhovni državni tužilac Milorad Marković ne reaguje na ovaj brutalan napad na državu i crnogorski narod.

Očekujem od Tužilastva da se pokrene istraga prema najvećem huškačkom portalu u Crnoj Gori– IN4S. Očekujem da se istraži sve, od toga kako je nastao ovaj portal, do toga da otvoreno širi govor mržnje i otvoreno negira jedan stari crnogorski narod i suverenu Crnu Goru”, poručila je Marković.

Čitaj još:   Vic dana Putuju Slovenac i Hrvat vozom...

Nada se da će se oglasiti Marković, jer, kako dodaje, u ombudsmana ne polaže nade da će se uključiti.

”Pa više nemam ni namjeru apelovati, jer pored njega može svako slobodno da krši ljudska prava, jer je profesionalnost u toj instituciji pluskvamperfekat od kako je na njeno čelo postavljen Siniša Bjeković.

Očekivanja koja imam od Skupštine Crne Gore su da smijene onog ko je urušio ovako važnu instituciju i obesmislio njeno postojanje, a onda imenuju novog ombudsmana ili ombudsmanku koji će Crnoj Gori, cjelokupnom sistemu, institucijama i građanima vratiti koristeći zakon narušena ljudska prava i slobode na svim nivoima”, istakla je Marković.

Apeluje i na Evropsku uniju, Veliku Britaniju, Njemačku, SAD i NATO da je za stabilnost Crne Gore neophodno da se, kako je navela, “jasno odrede prema ovom rusko-srpskom huškačkom glasilu koje u kontuinuitetu širi mržnju i tako ugrožava bezbjednost i sigurnost građana Crne Gore”. 

izvor: standard.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Predsjednica Kosova VJOŠA Osmani: "Ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande, napale kosovsku policiju, KFOR i novinare"... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more