IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Milović: Kriminal ne poznaje granice, kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika… (foto)

Kriminal ne poznaje granice, kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika, na dnevnoj osnovi. Zato, u borbi koju vodimo protiv organizovanog kriminala, isto moraju činiti i države i državne institucije, kazao je Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović.

On je to kazao tokom posjete Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u Hrvatskoj.

Milović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, imao priliku da razgovora sa Natašom Đurović, zamjenicom direktorke USKOK-a, i šefom odjeljenja za međunarodnu saradnju, Vedranom Liblom, te da ih upozna sa metodama rada, organizacijom i efikasnim strategijama koje USKOK koristi u borbi protiv ovih društvenih pojava.

Oni su pojasnili da je na sastanku precizirano da samo kroz međusobnu podršku i saradnju Crna Gora i Hrvatska mogu se čvrsto suprotstaviti izazovima organizovanog kriminala i korupcije

“Tokom posjete naglašena je važnost kontinuirane razmjene iskustava, znanja i dobrih praksi između Crne Gore i Hrvatske, što je ključno za stvaranje snažnijeg i otpornijeg pravosudnog sistema u cijeloj regiji. Ministar Milović je istakao opredijeljenost Crne Gore da implementira naučene lekcije i iskoristi hrvatsko iskustvo kako bi dodatno unaprijedila efikasnost i sposobnost crnogorskog pravosuđa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, piše u saopštenju.

Čitaj još:   TUGA NAVIJAČA NA BOSFORU: Željko Obradović više nije trener Fenerbahčea ... (foto + video)

Iz Ministarstva su naveli da ovaj susret simbolizuje duboku posvećenost dvije zemlje ka izgradnji transparentnih, odgovornih i pravednih društava, u kojima pravda prevazilazi sve prepreke i granice.

“Posjeta ministra Milovića USKOK-u predstavlja važan korak naprijed u jačanju bilateralne saradnje između pravosuđa Crne Gore i Republike Hrvatske”, zaključili su.

izvor: vijesti.me

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   ISTORIJSKI REVIZIONIZAM: MIJO Lekić i DARIJO Vraneš, bi da zatru činjenicu da su partizani oslobodili Pljevlja... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more