IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Dodik u KAZANJU u posjeti Republici Tatarstan: Ruku pod ruku sa imamom, izgleda da mu tamo “hodže ne arlauču sa džamija”… (foto, video)

Milorad Dodik posjetio je Republuku Tatarstan, jednu od najrazvijenijih ruskih republika u kojoj je 50 posto muslimanskog i isto toliko pravoslavnog stanovništva….

KAZANJ: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 20. 02. 2024… 21; 32… MILE Dodik u KAZANJU u posjeti Republici Tatarstan: Ruku pod ruku sa imamom, izgleda da mu tamo “hodže ne arlauču sa džamija”… (foto, video)

On je danas u ovoj republici posjetio pravoslavni hram u Kazanju, a nakon toga ga je vladika odveo u prostor islamske zajednice, pa je Dodik obišao i džamiju.

– Suština ovdje je u privrženosti državi jer su muslimani ostali privrženi Ruskoj Federaciji bez obzira na vjersku pripadnost- rekao je Mile Dodik za RTRS.

Dodao je kako je to suštinska razlika između Tatarstana i Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS- Slučaj Kurti: Što bi rekao Isus, koji od nas u mladosti nije pucao na čovjeka, neka baci prvi kamen... (foto, video)

– Vidjeli smo kada smo bili u crkvi da nas je vladika bukvalno uveo u islamske prostorije i tamo uz poljupce i pozdrave sa službenicima islamske zajednice bukvalno nas “predao”. Mi smo bili u prilici da to vidimo. S druge strane, u Bosni i Hercegovini dogodilo se sve suprotno- kazao je Milorad Dodik.

izvor Faktor.ba
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more