IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON KIŠE, STIŽE SNIJEG: Do kraja sedmice oblačno vrijeme koje se očekuje i u narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 10 i 16 stepeni Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 22. 02. 2024… 08: 32… NAKON KIŠE, STIŽE SNIJEG: Do kraja sedmice oblačno vrijeme koje se očekuje i u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas se očekuje naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na jugu, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne…

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica- 4; Bugojno i Drvar- 3; Livno, Srebrenica, Zenica- 2; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 0; Široki Brijeg i Stolac 1; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Mostar 3; Trebinje 4; Gradačac 6; Neum 8; Bihać 9°C.

Danas će prije podne u Bosni i Hercegovini početi naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na području Hercegovine, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, u poslijepodnevnim i večernjim satima povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Čitaj još:   BIH: STIŽU LEDENI DANI, zahlađenje donosi snijeg i mećavu, steže prava zima...

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 9 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 18 stepeni C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni C…

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more