IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVETOSAVSKI OLTAR u KABINETU Andrije MANDIĆA: Bogougodni ambijent uz ikone, krstove i miris tamjana… (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić otišao je korak dalje u uređivanju svog kabineta u Parlamentu. Osim odavno već poznate narodne zastave Srbije, koja ”krasi” njegov zid ANDRIJA Mandić je odlučio da je to ipak premalo njegovog doprinosa svetosavlju i srpskom svetu, pa je svoj kabinet ”oplemenio” sa ponekim krstom i par ikona…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 22. 02. 2024… 00: 32… SVETOSAVSKI OLTAR u KABINETU Andrije MANDIĆA: Bogougodni ambijent uz ikone, krstove i miris tamjana… (foto)

Predsjednik Parlamenta Andrija Mandić ili od skora Dalaj Lama kako ga je nazvao premijer Milojko Spajić, u duhu pomenutog duhovnika je odlučio da pokaže koliko je zapravo Crna Gora multikonfesionalna i multietnička država tako što je svoj kabinet uredi tako da više liči na kancelariju igumana nekog manastira nego na kabinet predsjednika Skupštine.

Kadrovi iz njegovog intervjua jednoj TV kući ”suptilno” otkrivaju bogougodni ambijent kabineta Predsjednika Skupšine Andrije Mandića.

Uz neizostavnu narodnu zastavu Srbije, za koju Mandić tvrdi da je zapravo zastava Crne Gore od prije 100 godina, dodao je par ”multikonfesionalnih” detalja u vidu krsta i ikone koju je bogougodno pozicionirao iznad ulaznih vrata svog kabineta.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Ako STRAHINJA Bulajić ne zakaže sjednicu Skupštine CG, može to uraditi i ERVIN Ibrahimović... (foto, video)
Foto: Društvena mreža X

Novopečeni Dalaj Lama je još jednom na ovaj način poslao poruku mira ostatku Crne Gore, one iste multikonfesionalne i multietničke da je sad praktično Parlament njegova prićija i da ne smije postojati sumnja srpskog sveta koju ideologiju on i dalje zastupa.

Jasno da promjene koje je Mandić uveo u svoj kabinet nisu kozmetičke prirode već suštinske i da on svoj kabinet nije samo uredio kako bi njemu bilo ugodno, već da pošalje jasne poruke.

Nadalje Mandićev kabinet nije samo njegov jer u njemu prima visoke zvanice i drugih vjera i nacija, pa makar što se njega tiče ono multikonfesionalno i građansko prestaje da važi.

A Crna Gora makar prema Ustavu je građanska država i u kabinetu jednog visokog državnog zvaničnika ne treba da stoje religijska obilježja, no to za Mandića ne važi, jer svetosavska koreografija po svaku cijenu mora biti istaknuta na vidnom mjestu.

izvor Standard.me

Čitaj još:   HOROR: Bombaški napad na policajce u Turskoj... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more