IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“IDE BABA MARTA UZ NOVA IZNENAĐENJA”- KIŠA NA ZAPADU: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima je registrovana i slaba kiša…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23. 02. 2024… 09: 32… “IDE BABA MARTA UZ NOVA IZNENAĐENJA”- KIŠA NA ZAPADU: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 27. februara do 05. marta.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica- 3 stepena, Ivan- sedlo 6, Livno 7, Sokolac 8, Drvar 9, Bugojno, Sarajevo i Zenica 10, Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Trebinje 11, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Sanski Most 12, Doboj, Stolac i Tuzla 13 te Banja Luka i Neum 14 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Narednih deset dana očekuje se nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine. U period od 23. do 26. februara izgledna je promjena koja donosi vjetar južnog pravca na momente jakog i olujnog intenziteta, zbog čega je na snazi i narandžasto upozorenje, uz padavine širom Bosne i Hercegovine, nešto obilnijim na jugu naše zemlje.

Od 27. februara do 05. marta zadržat će se oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama, uz malo snijega na planinama centralne i istočne Bosne. Stabilnije vrijeme očekuje se od 06. marta do 11. marta.
Do 26. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, tokom jutra sa temperaturama zraka od 1 do 6 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 18 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 27. februara do 05. marta. Minimalne temperature zraka u navedenom periodu od -1 do 4 u Bosni, u Hercegovini 2 do 7, maksimalne u Bosni do 10 u Hercegovini do 14 °C.

Čitaj još:   CRNOGORSKA EVROPSKA PARTIJA: BRUTALNI, VULGARNI I NELJUDSKI NAPAD na DRAGINJU Vuksanović- Stanković od strane presuđenog ratnog zločinca... (foto)

Od 06. do 11. marta ponovno se očekuju natprosječno visoke temperature zraka, u Bosni, minimalne temperature zraka kretaće se od 3 do 8, u Hercegovini oko 9 °C, a maksimalne u Bosni do 16 u Hercegovini do 19 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje u noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do deset, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni C.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   DUBRAVKA Jovanović:  Abaz igra na colove, daće konja i volove… (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more