IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za 24 sata prikupljen novac da se plati kazna Sarajlijama, koji su uništili ploču zločincu Mladiću… (foto, video)

Sarajlije Esad J. i Elvis G. proglašeni su krivim za oštećenje ploče na Vracama koja je posvećena osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23. 02. 2024… 10: 32… Za 24 sata prikupljen novac da se plati kazna Sarajlijama, koji su uništili ploču zločincu Mladiću… (foto, video)

Građani su prikupili novac za Elvisa Gurdu i Esada Jašarevića koji su dobili kaznu od 6.000 KM zbog toga što su oštetili spomen-ploču presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama.

Presudom moraju platiti 6.000 KM, od čega 5.000 KM ide Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo. Međutim, građani su prikupili novac za Elvisa i Esada.

Osim pomenutih 6.000 koje je presudio Sud na Sokocu, Elvir i Esad su imali još 2.000 KM troškova za advokata tokom postupka. Kako se navodi u videosnimku koji su snimili, prikupljen je iznos od oko 8.250 KM. Novac je skupljen za 24 sata od pokretanja akcije.

Čitaj još:   TRAGEDIJA U CRNOJ GORI- VELIKA TUGA U PLJEVLJIMA: Poginuo radnik Rudnika uglja na radnom mjestu... (foto)

Podsjetimo, uništavanje ove sramotne ploče desilo se uoči obilježavanja neustavnog 9. januara 2022. godine, a uoči tog dana bilo je nekoliko napada na povratnike i izazivanja vjerske i nacionalne mržnje u bh. entitetu RS kada su navijačke grupe slavile zločinca Mladića.

(A. H.)

Video pogledajte OVDJE.


izvor Hayar.ba
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more