IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR JE OSTAO BEZ VELIKOG INSANA: Na Ahiret je preselila naša AIDA Erović… (foto)

Kada je riječ o oproštaju od dragih osoba, uvijek se nađemo pred izazovom kako pronaći riječi koje bi mogle dostojno opisati njihove živote i značaj koji su imali za nas.

Tako stojimo i danas, pred teškim zadatkom da se oprostimo od naše drage Aide, koja je dvadeset godina bila neodvojivi dio naših života. Emotivnu oproštajnu poruku Fatiha Hadžića prenosimo u cjelosti:

INNA LILLAHI VE INNA ILEJHI RADŽIUN
“Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo”
Na Ahiret je preselila naša Aida

Kako i odakle početi posljednji oproštaj od insana kojeg smo poznavali dvadeset godina…Svjestan sam da je na dunjaluku sve prolazno, i da sve veoma brzo prodje ma koliko dugo trajalo, tako brzo dodje rastanak i od voljenih i svojih prijatelja. Sve je kao san, i kada se probudite sljedećeg jutra, osjećate samo bol i prazninu zbog smrti i rastanka od prijatelja i bliskih ljudi.

Život na dunjaluku, bez obzira koliko dug izgledao, on je vrlo kratak, i čovjek je samo jedna epizoda u životu onih koji nastave da žive nakon njegove smrti. Naravno, ostanu sjećanja, ali i veoma bolne uspomene na zajednički život, studije, druženje, i iskreno prijateljstvo koje ste gajili godinama dijeljeći zajedno sve radosti i osmijehe, ali, nekada, i tugu i bol.

Čitaj još:   BEOGRAD: Ubijen Ranko ESKOBAR, ujak predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića... (foto)

Naša Aida je bila i veoma cijenjana i poštovana od svih. Bila je mirna i tiha, isto onako kako je i njen ovozemaljski život prolazio. Kao što je i značenje njenog imena Aida (ar. gošća, posjetilac, gost), imam osjećaj da je došla u seenaše živote veoma kratko kao neki gost ili musafir, čijem dolasku i druženju smo se radovali, ali isto tako, brzo je otišla kao musafir, a u nama ostala praznina i nedostajanje dragog nam prijatelja i insana.

Našu Aidu su krasile najljepše osobine, koje posjeduju samo veliki ljudi i istinski vjernici. Uvijek je izbjegavala ono što je se ne tiče, i sustezala se od govora u kojem nema nikakve koristi. Znala je da je život kratak. Na njemu nema puno mjesta i vremena za igru i zabavu.

Trenuci našeg života su kratki i odbrojani. Uzdizala je svoju dušu od ovih niskih prohtjeva, i posebno je bila humana i empatična, i uvijek spremna da pomogne drugima. Bila je jednostavno insan čiste duše i plemenitog srca.

“Allahu moj, oprosti joj i smiluj joj se, grijehe joj pobriši i daj joj najljepše mjesto u Džennetu'l-firdevsu. Amin.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Skupština Novog Pazara, u povodu 561. godine od osnivanja grada, dodjelila priznanja ENESU H. i IRENI V. za... (foto, video)

Fatih Hadžić

izvor: sandzakdanas.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more