IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSIJA konačno predala tijelo ALEKSEJA Navaljnog majci: ‘Ne znamo hoće li se vlasti umiješati u sprovod'… (foto, video)

Tijelo vodećeg ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog vraćeno je njegovoj majci, objavila je na društvenoj mreži X njegova glasnogovornica Kira Yarmysh.

Tijelo Alekseja Navaljnog je predato njegovoj majci, potvrdio je portparol ruskog opozicionara, prenosi Gardijan.

Čeka se sprovod najžešćeg Putinova protivnika

A person lights a candle by a portrait of late Russian opposition leader Alexei Navalny, who died in a Russian Arctic prison, placed at the entrance of the Chancery of the Embassy of the Russian Federation in Pristina on February 20, 2024. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Tijelo vodećeg ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog vraćeno je njegovoj majci, objavila je na društvenoj mreži X njegova glasnogovornica Kira Yarmysh.

Yarmysh je zahvalila svima koji su tražili da se tijelo vrati obitelji. ”Ljudmila Ivanovna je još u Salehardu. Sprovod se čeka. Ne znamo hoće li se vlasti umiješati da se to izvede kako obitelj želi i kako Aleksej zaslužuje. Obavijestit ćemo vas čim bude novosti”, napisala je.

Čitaj još:   Makgregor želi da se osveti po svaku cijenu HABİBU
Ultimatum majci

Glasnogovornica Navaljnog u petak je rekla da su ruske vlasti njegovoj majci kazale kako će njezin sin biti pokopan na području kaznene kolonije u kojoj je umro, osim ako ona u roku od tri sata ne pristane na to da ga pokopa tako da ne organizira javni ispraćaj.

U subotu je Navaljnijeva udovica Julija optužila Vladimira Putina da drži tijelo njenog pokojnog supruga ”taocem” i optužila ga da stoji iza njegove smrti. Kremlj je odbacio optužbe, nazivajući zapadnu reakciju na smrt “histeričnom”.

Navaljni, najpoznatiji i jedan od najžešćih političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina, iznenada je umro prije tjedan dana u arktičkoj kaznenoj koloniji u kojoj je služio kaznu u trajanju od više od 30 godina.

BONUS VIDEO: Alexei Navalny: Body of Russian opposition leader returned to mother | BBC News

izvor Telegram.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more