IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNJEŽNI HAOS NA GRANICI PREMA AUSTRIJI: Na putujte prema Brenneru… (foto, video)

Na Tirolskom prijevoju Brennero, na granici između Italije i Austrije, situacija je eskalirala zbog obilnih snježnih padavina, što je rezultiralo potpunom obustavom saobraćaja.

LJUBLJANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. 02. 2024… 00: 32… SNJEŽNI HAOS NA GRANICI PREMA AUSTRIJI: Na putujte prema Brenneru… (foto, video)

Dežurne službe izvještavaju o velikim poteškoćama uzrokovanim naglim snježnim nanosima koji su doveli do zaglavljivanja kamiona i automobila duž autoputa A13.

Na Tirolskom prijevoju Brennero, na granici između Italije i Austrije, situacija je eskalirala zbog obilnih snježnih padavina, što je rezultiralo potpunom obustavom saobraćaja. Dežurne službe izvještavaju o velikim poteškoćama uzrokovanim naglim snježnim nanosima koji su doveli do zaglavljivanja kamiona i automobila duž autoputa A13.

Jaka snježna oluja paralizirala je region, posebno na dionici između Brennersee i Patsch-Igls na autoputu A13. Uz jak snijeg, vidljivost je smanjena na minimum, stvarajući izuzetno opasne uslove za vožnju. Zbog toga su nadležne službe morale intervenirati i obustaviti saobraćaj kako bi se spriječile daljnje nezgode i osigurala sigurnost putnika i vozača.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ, U POSJETI LONDONU: Crna Gora će postati prva naredna članica EU...

Apelirajući na vozače da izbjegnu putovanja u tom smjeru, službe upozoravaju da se situacija može pogoršati, a preporučuje se da vozači ostanu na sigurnom mjestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju

Ovakvi vremenski uslovi nisu neuobičajeni u alpskim regijama tokom zime, ali su uvijek izazovni i zahtijevaju pažnju i opreznost od svih učesnika u saobraćaju. Nadležne službe nastavljaju pratiti situaciju i poduzimati sve potrebne mjere kako bi se otklonile posljedice ove snježne oluje.

U međuvremenu, putnici su pozvani da prate službene kanale za informacije o stanju na putevima i planiraju svoje putovanje u skladu s uputama i preporukama izdatim od strane vlasti i saobraćajnih službi.

BONUS VIDEO: Heftige Schneefälle sorgen in Süddeutschland und Kroatien für Verkehrschaos

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more