Crna Gora

ALEKSANDAR Bogdanović: Svi smo svjedoci da je strategija Putina da destabilizuje proces evropeizacije Zapadnog Balakana… (foto)

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Savjetu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu

Bogdanović je govorio na temu izazova u očuvanju međunarodnog mira, u okviru čega je poseban fokus napravio na aktuelne procese na Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori.

Pred brojnim predstavnicima i delegatima Savjeta Socijalističke internacionale, kojim je predsjedavao Pedro Sančez, predsjednik SI i španski premijer, Bogdanović je upoznao sa okolnostima u regionu, i u Crnoj Gori koja je u prethodnom periodu bila na udaru uticaja autoritativnih režima trećih strana koje su diktirale institucionalni i politički kurs u Crnoj Gori.

Dodajući da je Demokratska partija socijalista u prethodnom periodu djelovala i djeluje kao državno odgovorna opozicija, braneći sa, kako je kazao, nezavidne pozicije vrijednosti i dostignuća savremene Crne Gore, Bogdanović je ukazao na značaj kontinuirane pažnje međunarodnih partnera, posebno u kontekstu geopolitičkih previranja.

“Danas smo svi svjedoci da je strategija Putina da destabilizuje proces evropeizacije Zapadnog Balakana, između ostalog kroz lažne vijesti, dezinformisanje i uticaj na izborne procese kroz finansiranje svojih proksija.

Svi moramo biti oprezni zbog toga a pitanje evropske perspektive država Zapadnog Balkana mora biti u fokusu svih aktera”, ocjenio je Bogdanović i dodao da partije koje baštine socijaldemokratske vrijednosti moraju ostati odlučne u odbrani građanske, inkluzivne, multietničke i evropske demokratije.

Na marginama Savjeta Bogdanović je u odvojenim susretima razgovarao sa predsjednikom Pedrom Sančezom, Eerom Heinaluomom počasnim predsjednikom SI, Franciskom Andreom, internacionalnim sekretarom Socijalističke partije Portugala i potpredsjednikom Partije evropskih socijalista, Lisom Gasi, zamjenicom ministra vanjskih poslova Kosova, Jan Sulon, predsjednikom Partije evropskih socijalnih demokrata Moldavije.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 19. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan u…

4 sata ago

Identifikovani navijači koji su učestvovali u incidentima u Nikšiću… (foto, video)

Meč polufinala plej-ofa Sutjeska - Budućnosr Violi je prekinut sredionom druge četvrtine, nakon što su…

5 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Neće ona niđe… (foto)

Amandmani na rezoluciju o Srebrenici i prijedlog rezolucije o Jasenovcu, možda u evropskim i regionalnim…

5 sati ago

NEVRIJEME POGODILO SRBIJU- Apokaliptični prizori, kreće se ka OVIM DIJELOVIMA: “ŠTA JE OVO MAJKO MILA?!” (foto, video)

Jako nevrijeme koje su ranije meteorolozi najavili, ovog poslije podneva stiglo je iz Bosne u…

7 sati ago

SARAJEVO- osvanuo LJUBAVNI TRANSPARENT: “RAMIZE, ljubavi, volim te. Svjedok su Miljacka, Sarajevo i Bog”… (foto)

Ljubavni transparent koji je osvanuo jutros na Latinskoj ćupriji u Sarajevu izazvao je znatiželju i…

13 sati ago

This website uses cookies.