IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pazarka AJLA Etemović, PREVELA NA ISLAM španskog fudbalera JOTU Peleteira… (foto, video)

Ljubav ne poznaje granice: Bivši as Real Madrida prešao na islam zbog srca dame iz Novog Pazara…

U svijetu gdje ljubav premješta planine, jedna priča između Španije i Srbije piše nove stranice o snazi osjećaja i promjeni. Poznati španski fudbaler, Jota Peleteiro, koji je zatvorio poglavlje svoje bogate sportske karijere 2021. godine, ponovo je u centru pažnje, ali ovoga puta izvan sportskih terena. Izvor njegove najnovije životne promjene?

Ljubav prema Ajli Etemović, manekenki iz Novog Pazara, koja ga je inspirisala na izuzetan korak– prelazak na islam.

Jota, čiji je talenat obilježio terene klubova poput Celte, Real Madrida (gdje je nastupao za rezervni tim), Eibara, Brentforda, Aston Ville i Alavesa, našao je novi smisao u životu uz Ajlu. Njihova veza, započeta nakon što je Jota završio svoju prethodnu vezu i sportsku karijeru, dovela je do odluke koja je iznenadila mnoge.

Čitaj još:   UZBUNA U SPUŽU: Korona virus ušao u zatvor, zaraženo pet pritvorenika... (foto)

Španski mediji izvještavaju da je ova odluka bila vođena srcem, a ne tradicijom ili obavezom. Ajla, čija je ljepota očarala Jotu, živi u Holandiji, ali je svoje korijene čvrsto zadržala vezane za Novi Pazar. Njih dvoje su svoju vezu gradili između Baskije, gdje Jota živi, i Holandije, dokazujući da prava ljubav ne poznaje geografske ni kulturne granice.

Fotografije para, koje krase Jotin Instagram profil, svjedoče o njihovoj sreći i zajedničkim trenucima. Međutim, nakon što je priča o njihovoj ljubavi i Jotinoj konverziji postala javna, Ajla se povukla s društvenih mreža, ostavljajući prostor da njihova ljubavna priča govori sama za sebe.

Ceremonija prelaska na islam, održana pred džamijom, bila je intiman događaj, koji je dodatno učvrstio njihovu vezu. Fotografije s ceremonije, gdje su Jota i Ajla zabilježeni zajedno, simboliziraju novi početak i posvećenost ne samo jedno drugom već i novom životnom putu koji su odabrali.

Čitaj još:   PROVJERITE SEBE Možete li da riješite ove mozgalice???

Ova priča nije samo o promjeni vjere zbog ljubavi; ona je testament o moći ljubavi da preoblikuje živote, ruši predrasude i gradi mostove između različitih kultura i tradicija. Jota i Ajla, kroz svoju ljubav, pokazuju da su srca ono što nas najviše povezuje, bez obzira na sve što nas naizgled razdvaja. Pogledajte video ispod teksta.

izvor: sandzakdanas

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more