IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Socijaldemokrate CRNE GORE: Raskol u PES- u uvod u krizu vasti, zadnji momenat da se MILOJKO Spajić, oslobodi uticaja ALEKSANDRA Vučića… (foto)

“Aktuelne vladajuće garniture nesposobne da vrše vlast i rješavaju realne probleme građana”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 24. 02. 2024… 11: 52… Socijaldemokrate CRNE GORE: Raskol u PES- u uvod u krizu vasti, zadnji momenat da se MILOJKO Spajić, oslobodi uticaja ALEKSANDRA Vučića… (foto)

Ostavka Jakova Milatovića na članstvo u Pokretu Evropa sad (PES) nije nikakvo iznenađenje, i predstavlja samo početak dugo najavljivanog i očekivanog raskola ove grupacije, koja je došla na vlast na krilima populističkih obećanja, koja su se odmah po izboru Vlade raspršila kao kula od karata, saopštile su Socijaldemokrate.

Prema njihovim riječima, ovakva podjela je, uostalom, karakteristična i očekivana za „ideološki nezaokružene političke pokrete, koja se obično i dešava nakon suočavanja sa realnim životom i stvarnim izazovima koje vršenje državne vlasti podrazumijeva“. 

„Još gore od toga je to što su i Jakov Milatović i Milojko Spajić na različite načine odgovorni zbog toga što je parlamentarna većina koncipirana na način da je u potpunosti zavisna od politike Andrije Mandića, a samim tim apsolutno servilna prema interesima Aleksandra Vučića i zvaničnog Beograda.

Milatović jer je saradnju sa Demokratskim frontom od starta, vrlo dosljedno, otvoreno i bez bilo kakve zadrške zagovarao, a Spajić jer je takav pristup prihvatio“, navele su Socijaldemokrate. 

Čitaj još:   RAMAZAN U MOSTARU: Nastavak tradicije, Omladinski iftar ispod Starog mosta, posjećeniji nego ikada do sada... (foto, video)

I ne samo da je, ističu oni, prihvatio- nego čak većinu kojoj DF kroji kapu pokušava da predstavi evropskom, građanskom i naprednom. 

Milatović kreće u osnivanje partije, očekuje saradnju…

„Da budemo potpuno precizni, Milojko Spajić ima posljednju šansu da se oslobodi pomenutog štetnog uticaja u parlamentarnoj većini i Vladi čiji je premijer.

Sve dok ne pokaže spremnost za tako nešto, politički ćemo tretirati i njega i gospodina Milatovića na identičan način. Ukoliko na tu vrstu jasnog i nedvosmislenog otklona ni nakon ostavke svog dojučerašnjeg partijskog zamjenika nije spreman, onda nakon raskola u sopstvenoj partiji i ne zaslužuje da bude premijer“, poručile su Socijaldemokrate.

Očigledno je, kako su kazali, da ni četiri godine nakon avgustovskih promjena iz 2020. godine, Crna Gora i njeno društvo nemaju neophodnu političku stabilnost.

„Od juče svjedočimo ozbiljnoj krizi vlasti. Milatovićeva ostavka je samo još jedna potvrda heterogenosti i nespojivosti političkih subjekata unutar parlamentarne većine. Znamo da će se još jednom građanima servirati teza da je riječ o demokratskim procesima, a suštinski se zapravo radi o tome da su aktuelne vladajuće garniture nesposobne da vrše vlast i rješavaju realne probleme građana“, zaključile su Socijaldemokrate.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: DPS će biti najstroži KONTROLOR nove vlade

izvor portal Analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more