IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jakov MILATOVIĆ “OTKINUO” TREĆINU ODBORNIČKOG KLUBA u PG: OLIVERA Injac prelomila, ostaje uz MILOJKA Spajića? (foto, video)

Odlazak jednog od osnivača i drugog čovjeka PES-a, aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, označilo je zvaničnu borbu unutar stranke ko će na koju stranu, Jakov ili Milojko, pitanje je sada. Osim već zvaničnih informacija o razdvajanju unutar odborničkog kluba PES- a u Podgorici, prema informacijama Standarda Milatović je svu pažnju skoncentrisao na lobiranje kod aktuelne gradonačelnice Podgorice Olivere Injac da mu se pridruži i promijeni partijski dres…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 28, 02. 2024… 12: 22… Jakov MILATOVIĆ “OTKINUO” TREĆINU ODBORNIČKOG KLUBA u PG: OLIVERA Injac prelomila, ostaje uz MILOJKA Spajića? (foto, video)

Iako se činilo da je relativno laka “meta”, kako kaže izvor Standarda Injac je odabrala stranu i ostaće u PES- u.

“Bilo je pritisaka i razgovora ali je Injac odoljela”, kaže naš sagovornik upućen u dešavanja u stranci. Spekulisalo se i o tome da Injac napusti predjedničku poziciju u Glavnom gradu i to mjesto prepusti koaliciji ZBCG, odnosno aktuelnoj predsjednici Skupštine Jeleni Borovinić Bojović. Ipak, očigledno je da je ta kombinatorika bila preteška, a i odluka Injac da ostane uz Spajića pokvarila je spekulacije.

Kako sada stvari stoje, od 13 odbornika PES-a u Skupštini Glavnog grada, njih pet ili šest je već najavilo da će formirati poseban odbornički klub. To bi značilo da je Spajić i u najvažnijem odborničkom klubu odnio pobjedu, iako se smatralo da Milatović kontroliše i klub i Odbor stranke Glavnog grada.

Čitaj još:   PODGORICA: U Crnoj Gori obavezno nošenje maski... (foto)

Interesantna je i igra brojki u Podgorici gdje PES ima 13 odbornika, a vlast čini sa ZBCG, koji ima 11, Demokratama sa šest i GP URA sa tri odbornika. To bi značilo da pet odbornika PES- a, koji su ostali uz Milatovića teško mogu da izlobiraju da se, na primjer, umjesto Injac na čelu grada postavi neko njihov, osim ako neće da paktiraju sa DPS, što je skoro nemoguće.

Tu bi namjeru mogli ostvariti i u slučaju da za to pridobiju ZBCG ili Demokrate, što je takođe kombinatorika sa malo šansi.

Međutim, takav odnos snaga daje Demokaratma i ZBCG materijal za ucjenu na državnom nivou, što je svakako značajna stavka.

Kada je riječ o ostalim lokalnim odborima PES-a izvjesno je da će onaj u Danilovgradu biti uz Spajića kao i manje odbornika u ostalim gradovima u Crnoj Gori.

U cilju “čišćenja” partije i njene konsolidacije Izvršni odbor PES-a je raspustio odbore u Podgorici i Baru, a predsjednik OO PES-a Bar, Miloš Pantović je podnio ostavku na sve funkcije u partiji.

Pljevaljski odbor Pokreta Evropa podržao je sugrađanina i premijera Spajića i u raskolu stao na njegovu stranu.

“Odlučno i jedinstveno ostajemo privrženi programskim ciljevima našeg pokreta. Najbitniji od njih su ekonomski prosperitet države i građana, pravna država i evropske integracije. Radi ostvarenja navedenih ciljeva u samo prethodnih 100 dana rada Vlade i Parlamenta ostvareni su značajni rezultati”, saopšteno je iz OO PES Pljevlja.

Čitaj još:   KOVERTA PUNA EURA ZA SUDIJU: Predsjednica prekršajnog suda uzela novca da OSLOBODI OPTUŽENE! (foto)

U međuvremenu, dok se Odbori PES-a izjašnjavaju, premijer Spajić je zajedničkom fotografijom sa poslaničkim klubom te partije, poslao poruku da predstavnici te partije u Skupštini Crne Gore čvrsto stoje uz njega.

BONUS VIDEO: KONTROVERZA: Ko čuva DPS pravosuđe i Binali Camgoza? GOST: Marko Kova

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more