IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOBNA SVAĐA OKO BUREKA U SRBIJI: Krvavi zločin, brutalno ubio brata sjekirom… (foto)

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu kojom je Vladimiru Vaciću (47) iz Niša izrečena mjera obaveznog liječenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi jer je u Nišu sjekirom ubio brata Bobana Vacića (52)…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 28, 02. 2024… 13: 22… KOBNA SVAĐA OKO BUREKA U SRBIJI: Krvavi zločin, brutalno ubio brata sjekirom… (foto)

Svađa dva brata počela je oko bureka, a završila se krvavim zločinom koji je šokirao Srbiju. Vladimir je bio optužen za teško ubistvo, počinjeno na podmukao način, ali je nakon vještačenja utvrđeno da nije uračunljiv uslijed psihijatrijskog oboljenja pa je Više javno tužilaštvo u Nišu, na osnovu nalaza vještaka, preložilo izricanje ove mjere sigurnosti, umjesto zatvorske kazne.

Vladimir Vacić je na suđenju priznao da je ubio brata, ali je negirao tešku kvalifikaciju krivičnog djela, istakavši da ga je brat Boban, koji je bio narkoman, godinama maltretirao a da je kritičnog dana situacija kulminirala kada je – odbio da mu kupi burek!?

  • Došao je kod mene u sobu, polomio mi televizor i mobilni telefon. Uzeo mi je svu hranu i cigarete. Psovao me je i prijetio mi da će me smjestiti u ludnicu. Pustio sam muziku i gledao u jednu tačku da skrenem misli. Srce mi se zgrčilo od bola. Pošao sam do prodavnice da se napijem ili do tetke da se isplačem. Dok sam silazio niz stepenice počelo je da mi se mrači. Posljednje čega se sjećam je sekira koja je stajala u hodniku– ispričao je Vacić pred sudom.
Čitaj još:   "Jedem jednom u dva dana, plata mi je 47 eura" Ispovjest profesorke UZDRMALA REGION

On je ponovio iskaz dat u istrazi da se ne sjeća da je ubio brata, piše Blic

TORTURA KAO U LOGORU

Vladimir je na suđenju ispričao da je njegov brat bio “psihopata od rođenja i narkoman”, i da je pokušao sebi više puta da oduzme život zbog njegove torture.

Vladimir je na suđenju ispričao da je njegov brat bio “psihopata od rođenja i narkoman”, i da je pokušao sebi više puta da oduzme život zbog njegove torture.

Sudija Miško Radivojević je obrazlažući presudu rekao da je utvrđeno da je Vacić ubio brata na svirep načinudarajući ga sjekirom po tijelu i glavi najmanje 14 puta, nanijevši mu tom prilikom povrede koje su bile na granici sa bezuslovno smrtonosnim, od kojih je preminuo.

“Nastradali Boban je sve vrijeme trpio bolove velikog intenziteta kao i veliki strah, prije nego što je izdahnuo na mjestu ubistva, u porodičnoj kući u Nišu. Izvedenim dokazima nesumnjivo je utvrđeno da je okrivljeni počinio protivpravno djelo koje je u zakonu označeno kao teško ubistvo.

Tezu odbrane da se radi o ubistvu na mah nismo mogli da prihvatimo, zbog nalaza koji je iznio vještak psihijatar da je u tom momentu okrivljeni bio neuračunljiv. Do upućivanja u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Beogradu Vaciću će biti produžen pritvor”, rekao je sudija Radivojević prilikom saopštivanja presude Višeg suda u Nišu.

Čitaj još:   HOROR Nestalo 20 kg kokaina: OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE...

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more