IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KVALIFIKACIJE ZA EP- Drama sa srećnim krajem: “Lavice” pobijedile u Srbiji, EURO je praktično obezbijeđen… (foto, video)

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju u Zrenjaninu 31: 30, u utakmici trećeg kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo…

ZAJEČAR: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 29. 02. 2024… 19: 32…  KVALIFIKACIJE ZA EP- Drama sa srećnim krajem: “Lavice” pobijedile u Srbiji, EURO je praktično obezbijeđen… (foto, video)

Momenat inspiracije i kreativnosti riješio je veliki derbi – 54 sekunde prije kraja, kada su imale pravo na samo još jedan pas, rukometašice Crne Gore su osmislile fenomenalnu akciju i dale gol za pobjedu nad Srbijom (31:30) u Zrenjaninu.

Pravio se blok, svi su očekivali pas za šut Jelene Despotović, ali je Tatjana Brnović „podvalila” loptu Itani Grbić, koja je izbila sama pred Jovanu Risović i rutinski ju je savladala.

Domaće su pokušale da izbore remi, ali je Jovana Jovović izgubila loptu. Time je poništen veliki povratak izabranica Uroša Bregara u 2. poluvremenu, nakon što su gotovo sve vrijeme gubile…

Srbija je prva povela, golom Sanje Radosavljević nakon 63 sekunde, ali je odgovor bio sjajan – „lavice” su dva puta vezale po četiri gola i stigle do 4:1, a potom i do 8:3.

Bregar je tražio tajm-aut pri rezultatu 7:3, ali njegov tim do kraja poluvremena nijednom nije prišao na manje od tri razlike, a izabranice Bojane Popović su osam puta stizale do plus pet.

Tu razliku su mogle da imaju i na velikom odmoru, ali je Brnovićeva sa centra šutnula preko praznog gola Srbije, koja je neposredno prije toga smanjila na 16:12.

Niko, ipak, nije mogao da zamjeri ništa fenomenalnoj pivotkinji, koja je bila nerješiva enigma za Srpkinje u napadu, a pogotovo u odbrani, jer je u tandemu sa Despotovićevom držala sredinu i bila najzaslužnija što je Crna Gora imala čak šest šuteva više (24 naspram 18).

Čitaj još:   EKSPLODIRALO I U Moskvi: Jedna od najvećih zvijezda tima momentalno napustio CSKA! (foto)

U nastavku je u dresu Crne Gore debitovala Armel Atingre, ali su Srpkinje lakše pronalazile rješenje za odbranu „lavica” i u 34. minutu golom Jovovićeve prišle na 17: 15.

Igralo se gol za gol do Bregarevog tajm-auta, nakon kojeg je Radosavljevićeva smanjila na 20:19 u 42. minutu, da bi u 46. Jovovićeva svojim šestim pogotkom izjednačila na 22: 22.

Popovićeva je morala da pozove tajm-aut, ali nalet Srbije nije zaustavljen. Šta više, poništen je gol Pletikosićeve za 24:23, jer je neko ranije ušao umjesto isključene Ivane Godeč, pa su domaće preokrenule na 24:23.

Srednji bek rumunske Krajove je sa dva nova pogotka (svojim sedmim i osmim) vratila prednost, potom pogodila i za 26:25, a onda su Atingre i Despotovićeva preuzele odgovornost – naturalizovana Crnogorka je odbranila šut pri rezultatu 27:27, potom i na 29:28, dok je najmlađa u ekipi koja je osvojila zlato na EHF Euru u Srbiji 2012. dala dva gola i asistirala Itani Grbić za 30:28 na tri i po minuta do kraja.

Bregar je uzeo tajm-aut, Anđela Janjušević golovima iz sedmerca i prodora izjednačila na 30:30, da bi na 54 sekunde do kraja Grbićeva pogodila za 31:30.

SRBIJA- CRNA GORA 30: 31 (12: 16)

Zrenjanin- „Kristalna dvorana”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Pirvu i Potirnike (Rumunija). Sedmerci: Srbija 7 (6), Crna Gora 6 (5). Isključenja: Srbija 10, Crna Gora 12 minuta.

Srbija: RISOVIĆ (pet odbrana i sedmerac), Kubina, RADOSAVLJEVIĆ 5, Veličković 2, Majkić, VUKAJLOVIĆ, Mandić, Nuković, JANJUŠEVIĆ 8 (2), Vasić, JOVOVIĆ 7, Stamenić 5 (4), Bojičić 1, RADEVIĆ 2, Simić, PETROVIĆ.

Čitaj još:   TURSKA- VELIKA NESREĆA: U Padu aviona za gašenje požara poginuli svi članovi posade... (foto i video)

Crna Gora: RAJČIĆ (dvije odbrane i sedmerac), Atingre (tri odbrane), MARSENIĆ 5, PLETIKOSIĆ 9 (4), Godeč 1, MUGOŠA 3 (1), Agović, Nada Ćorović, Ujkić, Ivanović, BRNOVIĆ 4, Klikovac, DESPOTOVIĆ 4, Pavićević, Kepić, GRBIĆ 5.

Bonus video: Srbija- Crna Gora 29:31 RUKOMET žene | HIGHLIGHTS | Serbia vs Montenegro| 10.12.2017.

izvor iBalkan.net/ Vijesti.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more