IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Tražićemo saslušanje FILIPA Ivanovića, zbog posjete MILORADA Dodika, dosta je sjedjenja na dvije stolice… (foto, video)

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević najavio je za portal Pobjeda da će ta partija sjutra zatražiti novo kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića povodom posjete predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, ali i spornih izjava ambasadora Srbije Nebojše Rodića i Rusije Vladislava Maslenikova.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29. 02. 2024… 00: 32…  NIKOLA Zirojević: Tražićemo saslušanje FILIPA Ivanovića zbog posjete MILORADA Dodika, dosta je sjedjenja na dvije stolice… (foto, video)

Nova inicijativa ka tom skupštinskom tijelu, uslijediće nakon što je prije dva dana odbijena jedna takođe za saslušanje ministra Ivanovića povodom odlaska funkcionera Crne Gore u Banjaluku na proslavu neustavnog Dana RS, 9. januara. Inicijativu su, osim Zirojevića, od prisutnih poslanika podržali Nikola Janović (DPS) i Admir Adrović (BS), protiv su glasali Milun Zogović (DNP), Slaven Radunović (NSD), Nađa Laković i Gordan Stojović (PES) i Duško Stjepović (Demokrate), dok je Seid Hadžić, nekadašnji predstavnik SPP- a na listi PES- a, bio uzdržan.

Zirojević je, uoči predaje novog zahtjeva za saslušanje, rekao da je zabrinjavajuće da ministar vanjskih poslova i resorno Ministarstvo ćute na sva posljednja dešavanja u Crnoj Gori.

– Smatramo da su morali reagovati i u tom smislu ćemo tražiti kontrolno saslušanje ministra na matičnom Odboru za međunarodne odnose i iseljenike.

Čitaj još:   VULIN KAŽE, SPREMIMO SE ZA NAJGORE: „Snažna Srbija je garant..."

Mislim da je krajnje vrijeme da se, ukoliko premijer Milojko Spajić i većina članova njegove Vlade nijesu pristalica iste politike kao predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predsjednik države Jakov Milatović, konačno o tome vrlo jasno izjasne. Bilo je dosta sjedjenja na dvije stolice – poručio je Zirojević za naš portal.

On je istakao i da njegova partija podržava inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) za smjenu čelnika parlamenta Andrije Mandića.

– Mi smo potpisali tu inicijativu. Mislim da je dobra poruka i to što je Bošnjačka stranka podržala taj zahtjev – naveo je Zirojević.

On je okarakterisao skandaloznim poruku Dodika da je “srpski svet” fenomenalna ideja i nedoličnim njegovo ponašanje prilikom ulaska u Skupštinu kada je sa uzdignuta tri prsta pozdravio okupljene građane koji su protestovali zbog njegovog susreta sa Mandićem.

Komentarišući ćutanje državnog vrha povodom posjete Dodika, Zirojević kaže da je Milatović odavno zauzeo stranu i da se to vidi po njegovom ponašanju i sluganskom odnosu prema predsjedniku Srbije Aleksadru Vučiću.

Za premijera Milojka Spajića kaže da pokušava da kreira sliku da se zalaže za proevropsku politiku, dok je država u rasulu.

Čitaj još:   ESKOBAR: Rata u BiH neće biti, Dodik štiti svoju moć i bogatstvo... (foto, video)

BONUS VIDEO: Crnogorska opozicija: Odlazak ministara u Banju Luku je regionalni skandal

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more