IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSJEDNIKU Crne Gore se MNOGO ŽURILO: Jakov MILATOVIĆ do Tirane i nazad vladinim avionom– LET TRAJAO 15 MINUTA… (foto)

Predsjednik Crne Gore učestvovao je na samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Tirani, koji je okupio šest lidera Zapadnog Balkana. No, iako je Tirana udaljena svega 150 kilometara od Podgorice Milatović je prema objavama na društvenim mrežama iskoristio usluge vladinog aviona kako bi otišao i vratio se sa samita, a letovi su trajali 20 minuta u odlasku i svega 15 minuta u povratku. Ovu informaciju potvrdio je i sam JAKOV Milatović gostujući sinoć u jednoj TV emisiji.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. 03. 2024… 12: 32… PREDSJEDNIKU Crne Gore se MNOGO ŽURILO: Jakov MILATOVIĆ do Tirane i nazad vladinim avionom– LET TRAJAO 15 MINUTA… (foto)

Predsjednik Crne Gore je prije dva dana učestvovao na samitu Ukrajina- Jugoistočna Evropa u Tirani zajedno sa šest lidera sa Zapadnog Balkana i predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, koji su kao i naš predsjednik u glavni grad Albanije stigli avionom.

Iako između glavnih gradova Crne Gore i Albanije ima svega 150 kilometa i let avionom traje svega 20 minuta, Milatović je kako je sinoć saopštio bio u velikoj žurbi te se odlučio da podigne vladin avion i o trošku građana na samit stigne što prije.

Čitaj još:   BEOGRAD: Pored podignutih tenzija Joanikije ne odustaje da se ustoliči na Cetinju... (foto)

Predsjednik je sa svojom PR službom do sad isticao da koristi uglavnom usluge komercijalnih avio kompanija i da na sastanke ide redovnim avio linijama.

Ovog puta on se izgleda ipak odlučio da iskoristi benefite vladinog aviona i da se za svega 20 minuta koliko je trajao let od Podgorice do Tirane stigne na samit. Očigledno da korištenje vladinog aviona u jednom pravcu nije bilo dovoljno, pa se Milatović vratio istim avionom u Podgoricu i to letom koji je trajao svega 15 minuta.

Foto: Društvena mreža X

Nepisana praksa do sad je bila da na kratkim relacijama zvaničnici se prebacuju ili helikopterom ili automobilom, a najbolji primjer koliko su u Evropi striktna ta pravila pokazuje i slučaj predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je iskoristila usluge privatnog leta od Beča do Bratislave za let koji je trajao svega 19 minuta.

Fon der Lajen je tom prilikom doživjela brojne kritike jer je taj let okarakterisan kao skandalozan zbog kratkog trajanja i po ocjenama medija bio potpuno nepotreban.

Čitaj još:   ANALIZA IZ ZAGREBA: EVO, šta se krije iza Vučićeve priče o golemom nalazištu zlata? (foto, video)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more