IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: MILOJKO Spajić, najodgovorniji za kolaps u bezbjednosnom sektoru, pristaje na trule kompromise i popušta pod ucjenama… (FOTO)

“Posljednje tri godine, sve tri vlade, Krivokapićeva, Abazovićeva i sada Spajićeva, pokušavale su da od bezbjednosnog sektora stvore uslužne servise vladajućih stranaka, i to je bio plijen oko koga su se članice vladajuće većine sukobljavale”

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da će “za kolaps” u bezbjednosnom sektoru, najodgovorniji biti premijer Milojko Spajić jer pristaje, kako su naveli, “na trule kompromise i popušta pod ucjenama svojih koalicionih partnera”.

“Partijske bitke da se zavlada policijom i ANB-om, i tako ostvari neprimjeren uticaj u sferi bezbjednosti, dovodi do ruiniranja ovog segmenta javne uprave, ugrožavanja bezbjednosti građana, države, i otvorenog upliva stranih službi u rad naših organa.

Ukoliko dođe do kolapsa u sistemu bezbjednosti države, najodgovorniji će biti premijer Milojko Spajić, jer on svojom neodlučnošću, manjkom iskustva i pristajanjem na trule kompromise popušta pod pritiscima i ucjenama svojih koalicionih partnera, kako bi održao vladajuću većinu i izbjegao pad Vlade”, saopšteno je iz DPS- a.

Dodaju da “ovakav neodgovoran odnos prema važnim državnim pitanjima i ispostavljene ucjene kao efikasne mjere pritiska na predsjednika Vlade, samo će ubrzati kraj ove izvršne vlasti”.

“Posljednje tri godine, sve tri vlade, Krivokapićeva, Abazovićeva i sada Spajićeva, pokušavale su da od bezbjednosnog sektora stvore uslužne servise vladajućih stranaka, i to je bio plijen oko koga su se članice vladajuće većine sukobljavale.

Čitaj još:   DPS: Motivi SRBIJANSKE TABLOIDNE HARANGE, ili KO SA ĐAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJAJU

Tako smo došli do situacije da kriminalci kopaju tunele do suda, da se vođe kriminalnih klanova intimiziraju sa članovima vlade, da se u centru šverca cigareta slikaju premijer i ministar policije, da se lansiraju afere zloupotrebom policije…”, saopšteno je.

Iz DPS-a ocjenjuju da sukobljavanje i javno prepucavanje Pokreta Evropa sad i Demokrata, “ko će koga izvarati i na kraju staviti pod svoju partijsku kontrolu čitav bezbjednosni sistem države”, pokazuju kakvi su odnosi u vladajućoj koaliciji.

“Najava treće po redu smjene Zorana Brđanina sa pozicije direktora policije, za samo tri godine, najbolje oslikava haos u kakvom stanju se nalazi bezbjednosni sektor koji treba da bude jedan od najčvršćih temelja javne uprave, a u realnosti je urušena struktura koja je sistematski razarana i od promjene vlasti 2020. godine zloupotrijebljavana za političke potrebe vlastodržaca

. Najnovija dešavanja, nagovještavaju dalje razaranje ovog sistema što će imati veoma opasne posljedice”, zaključuje se u saoštenju DPS-a.

Čitaj još:   DPS: Bojkotuj prevaru, spriječi krađu... (foto)

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more