IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Malo sunčano, pomalo i s pljuskovima, evo kada se očekuje snijeg, ali na… (foto)

Tokom dana i dio noći mogući su slabi lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, u sjevernim podrčjima do 18 stepeni Celzijusevih…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 02. 03. 2024… 10: 32… VRIJEME DANAS: Malo sunčano, pomalo i s pljuskovima, evo kada se očekuje snijeg, ali na… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake…

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica- 3; Bugojno 0; Ivan Sedlo, Sanski Most, Sokolac 1; Banja Luka, Livno, Zenica 3; Prijedor, Sarajevo 4; Srebrenica, Tuzla 5; Doboj, Široki Brijeg 6; Bijeljina 7; Mostar, Trebinje 8; Gradačac 9; Neum 12 stepeni.

  • Tokom dana i dio noći mogući su slabi lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, u sjevernim podrčjima do 18 stepeni Celzijusevih . dodaju.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne postoji manja vjerovatnost za slab lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni C..

Tako nas sustra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

Čitaj još:   Očekuje nas pravi ljetni vikend, temperature će biti kao u julu! Sunčano do 30 stepeni C... (foto)

Prvo radni dan naredne sedmice bit će pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili povremeni lokalni pljuskovia. Padavine uglavnom poslije podne i dio večeri. Vjetar na sjeveru Bosne slab sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 stepeni C.

Za utorak su meteorolozi prognozirali umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 stepni C…

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U večernjim satima na vrhovima planina se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusevih C…

Čitaj još:   DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG I OLUJNI VJETAR, ONDA IDE PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do nedjelje... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more