IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKE ,,Lavice“ jednoglasne pred okršaj sa Srbijom: Ne zanima nas ko je rival, privlačna nam je samo pobjeda… (foto, video)

Lavice su istog rivala savladale u četvrtak u Zrenjaninu u III kolu kvalifikacija i osigurale plasman na Evropsko prvenstvo….

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 03. 03. 2024… 12: 32… CRNOGORSKE ,,Lavice“ jednoglasne pred okršaj sa Srbijom: Ne zanima nas ko je rival, privlačna nam je samo pobjeda… (foto, video)

Crnogorske rukometašice će u duelu sa Srbijom imati veliku pomoć navijača.

Rukometi savez Crne Gore je saopštio da je jutros rasprodat posljednji kontigent ulaznica i da će arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta u meču koji je u nedjelju od 18 časova.

Lavice su istog rivala savladale u četvrtak u Zrenjaninu u III kolu kvalifikacija i osigurale plasman na Evropsko prvenstvo…

Kada je cilj jasan i sveden u nekoliko rečenica, onda je najavu današnje (od 18 sati) utakmice između rukometašica Crne Gore i Srbije bilo lako napisati. Jer, ništa nije bilo na jučerašnjem brifingu od strane Maje Savić, prve saradnice selektorke Bojane Popović, reprezentativki Armel Atingre i Tanje Ivanović, ,,umotano“, tako da su izostale, što je negdje i korektno, ali ne i uvijek,

prema rivalu rečenice tipa ,,favoriti smo, ali teren je mjerilo, obećavamo samo borbu…“

,,Lavice“ su jasno do znanja stavile šta žele i da nemaju namjeru sa terena ,,Bemaks arene“ da izađu poražene. Prije svega žele novim bodovima da osiguraju prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6 i sa bolje pozicije dočekaju žrijeb za predstojeće Evropsko prventvo, čiji su domaćini Austrija, Švajcarska i Mađarska.

A to mogu na najednostavniji način, da ponove sjajno izdanje iz Zrenjanina, kada su u prvom poluvremenu svim segmentima dominirale. I vodile i imale igru, a protivnik bio bez rješenja za odbranu, koja bi i danas mogla da donese ključnu prednost našem timu.

Naše rukometašice su u četvrtak protiv Srbije slavile golom razlike i sa tri boda više čekaju posljednja tri meča u kvalifikacijama.

Savić: Imamo ekipu za velika djela

– Očekivali smo tešku utakmicu u Zrenjaninu, gdje smo pokazali da smo dobar i jak tim, bez obzira na probleme i na to da nam nedostaju neke igračice. To se na terenu nije primijetilo. Mislim da smo igrali fantastičnu utakmicu, u prvom poluvremenu imali smo uvijek rezultatsku prednost, a u nastavku meča je bio neujednačen kriterijum.

Što je negdje i normalno kada se igra na gostujućem terenu. Nama je to mnogo značilo, jer kao što i sami znate, u aprilu igramo jako bitan olimpijski turnir. Na neki način smo vježbali i te situacije, jer će u Ulmu biti teško, sa jakim protivnicima Slovenijom i Njemačkom. Tako da je sve ovo dobra uvertira pred start turnira za Pariz – istakla je Savić.

Čitaj još:   MILO Đukanović: DANAS O MANDATARU I VLADI...

Psihološki momenat je važan, koliko i taktički. Kvalitet je, bez lažne skromnosti, apsolutno na strani crnogorskih rukometašica, a pune tribine (karte su juče ,,planule“ za dva sata) biće samo podsticaj da se možda i dođe do ubjedljivijeg trijumfa.

– Selektor Srbije je inače izjavio da dolaze po pobjedu, što je normalno i sportski. Ali i mi želimo

pobjedu, posebno jer igramo kod kuće, a vidim da je veliko interesovanje i da su svi srećni. Želja nam je da i danas slavimo.

Nekada sjajno krilo crnogorske reprezentacije i osvajačica olimpijskog odličja iz Londona kazala je juče da je sve što je Srbija prije nekoliko dana igrala kod kuće bilo očekivano. Iznenađenja nije bilo, a neće biti ni u Podgorici.

– Sve smo očekivali. U drugom poluvremenu je bilo dosta penala i isključenja, ali smo i mi kao ekipa stasali i dobro se izborili sa ovom situacijom. Ostvarili smo pirovu pobjedu, ali pobjedu na najljepši način onim devetercom i pokazali smo da imamo ekipu za velika djela.

Savić je naglasila da je Crna Gora uvijek motivisana protiv svakoga i da uvijek ide na pobjedu.

– Uvijek smo motivisani bilo ko da je u pitanju, tako da nema veze ko je rival. Želimo pobjedu i prvo mjesto u grupi, gdje smo i sada. Ne zanima nas ko je rival, samo nas pobjeda zanima – poručila je Savić.

Navijači iks faktor

Srbija je imala naklonost sudija u drugom poluvremenu, ali je pokazala kvalitet na koji ,,lavice“ moraju da obrate pažnju.

– Nije bilo lako igrati u Zrenjaninu pred njihovom publikom. Počeli smo dobro, odbrana je bila na vrhunskom nivou, u nastavku su se vratile, a naša odbrana je malo pala, ali smo osvojile dva boda.

Očekujem i kod kuće težak i zahtjevan meč, očekujemo i punu dvoranu, a u takvoj atmosferi je najljepše igrati. Mislim da će meč biti za uživanje. Želimo sa maksimalnim učinkom da završimo sedmicu i definitivno osiguramo prvo mjesto u grupi, što se ne dovodi u pitanje- jasna je Ivanović.

Za ljevoruku igračicu Budućnost Bemaksa pobjeda od gola ili deset je najmanje važna. Jer, bodovi se pišu jednako.

Ašanin vidi iskustvo i kvalitet reprezentacije Srbije. Ali, vidi nešto više, jače i bolje kod njenog tima.

– Sve je do nas, od toga kako uđemo u meč do energije. Srbija ima kvalitet, nijesmo mogli da

očekujemo u tom prvom meču da će razlika biti ogromna. Pravile smo greške, potrudićemo se da ih danas ispravimo.

Armel Atingre je debitovala sa gola u četvrtak. Od drugog poluvremena je stala na gol, bilo je vidljivo uzbuđenje. Snažne emocije je i juče donijela u dvoranu.

Čitaj još:   NIKUD BEZ KIŠOBRANA, TMURNO I KIŠOVITO: Danas do 20 C, slijedi red kiše, za vikend toplo i sunčano... (foto)

– Očekujem tešku utakmicu kao u Srbiji, ali mi ćemo biti bolje, a i igramo kod kuće. Znam kako je igrati u Crnoj Gori i da je publika broj jedan. Očekujem ponovo veliku borbu, a nadam se da ćemo biti na nivou iz prvog poluvremena, kada smo kompletno bile dobre.

Golmanka našeg nacionalnog tima je upoznata kako navijači do usijanja podižu atmosferu i na koji način se voli tim.

– Biće kao i uvijek, kao što je bilo na prvenstvu Evrope. Sigurna sam da ćemo pobijediti i osigurati prvo mjesto u grupi. 

Grupa 6

Danas

15.00– Turska- Bugarska

18.00– Crna Gora- Srbija

1. Crna Gora 3 3 0 0 6

2. Srbija 3 1 1 1 3

3. Turska 3 1 1 1 3

4. Bugarska 3 0 0 3 0

Selektor Srbije: Ne dolazimo sa bijelom zastavom

Uroš Bregar je vidio dobre stvari u drugom poluvremenu kod svojih igračica, a do današnjeg

meča je najviše radio na uklanjanju loših odbrambenih detalja.

– Ne idemo u Podgoricu sa bijelom zastavom, idemo da pobijedimo – poručio je slovenački stručnjak na klupi Srbije.

Jovana Risović je kazala da je njena ekipa na dobrom putu.

– Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo, a voljela bih da u Crnoj Gori ponovimo dobru partiju i odbranu iz drugog poluvremena i da dobar rad dođe na naplatu.

BONUS VIDEO: ZRENJANIN: Rukometašice Crne Gore bolje od Srbije/ 29. 02. 2024.

izvor iBalkan.net/ Pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more