IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKE “Lavice” savladale Srbiju u sjajnom ambijentu “Bemax arene”: Potvrda prvog mjesta za Evropsko prvenstvo… (foto, video)

Tim Bojane Popović u prepunoj „Bemax areni” savladao Srbiju 26: 25…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 03. 03. 2024… 19: 32… CRNOGORSKE “Lavice” savladale Srbiju u sjajnom ambijentu “Bemax arene”: Potvrda prvog mjesta za Evropsko prvenstvo… (foto, video)

Još jedna pobjeeda izvojevana u posljednjim sekundama- rukometašice Crne Gore su savladale Srbiju 26: 25 u „Bemax areni” i gotovo i teoretski osigurale 1. mjesto u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za razliku od duela u Zrenjaninu tri dana ranije, kada je Crna Gora brzo stekla osjetnu prednost, sada je Srbija od starta bila potpuno u igri.

Nakon klackalice, „lavice” su sa tri vezana gola (Tatjana Brnović, Dijana Mugoša iz sedmerca i Anastasija Marsenić) prve stigle do plus dva- 7: 5 u 13. minutu.

Gošće se, ipak, nisu predavale, izjednačile su na 11: 11 na sedam minuta do velikog odmora, u 29. stigle do petog vođstva (14:13), da bi Brnovićeva svojim petim pogotkom poravnala pred odlazak u svlačionice.

Bilo je jasno da Bojana Popović mora nešto da mijenja, jer se sve u 1. poluvremenu svodilo na igru Itane Grbić i Matee Pletikosić sa jednom od najboljih pivotkinja svijeta.

Probala je sa Ivonom Pavićević na lijevom krilu i Ildom Kepić u odbrani, ali su „lavice” loše počele drugi dio meča, propustile prva četiri napada (po dvije izgubljene lopte i odbrane Moli Kubine), prije nego što je Pletikosićeva iskoristila sedmerac za 15: 15.

Nažalost, mukama u napadu nije bio kraj, pa je Katarina Bojičić sa dva vezana gola donijela Srbiji prvi put plus dva u 37. minutu (17: 15).

Čitaj još:   EVO Šta se dogodi sa vašim tijelom kad previše razmišljate... (foto)

Jeleni Despotović nije išlo, zbog čega je u igru ušla Tanja Ivanović, a na 20 minuta do kraja je i Armel Atingre zamijenila Marinu Rajčić. Golmanka Budućnosti je odbranila zicere Dunji Radević i Jovani Jovović, što je dodatno „pojačalo” decibele u „Bemax areni” i poguralo ekipu ka novom vođstvu – 22:21 u 48. minutu.

Uroš Bregar je odmah uzeo tajm-aut, nakon kojeg je njegova ekipa tri puta stizala do izjednačenja i mogla do preokreta na šest minuta do kraja, ali je Atingre „skinula” zicer i Teodori Veličković.

Pavićevićeva je pogodila iz kontre, a Pletikosićeva izborila sedmerac i majstorski ga iskoristila za 26:24 na tri minuta i 49 sekundi do kraja.

Bregar je potrošio posljednji tajm-aut, a njegova ekipa nakon dugog napada iznudila isključenje Kepićeve. Tada je Ivona Pavićević izrasla u junakinju, jer je agresivnim startom zbunila Anđelu Janjušević, koja je poslala loptu u aut i praktično „ubila” posljednju nadu Srbiji u remi.

Januševićeva je smanjila na 26: 25 na 47 sekundi do kraja, pa je Popovićeva uzela tajm-aut. Suđeno je probijanje Marsenićevoj na 18 sekundi do kraja, ali su sudije procijenile da je Jovovićeva nepropisno gradila Mateu Peltikosić i dale loptu Crnoj Gori. Bregar je zbog oštrih protesta dobio žuti karton, ali se odluka nije promijenila…

CRNA GORA– SRBIJA 26: 25 (14: 14)

Podgorica– Mala dvorana SC “Morača”. Gledalaca: 2.300. Sudije: D. Lončar i Z. Lončar (Hrvatska). Sedmerci: Crna Gora 8 (7), Srbija 2 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 6 minuta.

Čitaj još:   'DA SI CAR SALASIJE, A NE KRISTIJAN': Pljuvanje i teške uvrede, ESKALIRALE U ZADRUZI... (foto i video)

Crna Gora: RAJČIĆ (pet odbrana), Atingre (5 odbrana), MARSENIĆ 3, PLETIKOSIĆ 4 (3), Godeč, MUGOŠA 4 (4), Nada Ćorović, Ujkić, Ivanović 2, Malović, BRNOVIĆ 7, DESPOTOVIĆ 1, Kadović, Pavićević 3, Kepić, GRBIĆ 2.

Srbija: M. Simić, KUBINA (8 odbrana), RADOSAVLJEVIĆ 5, Veličković 2, Majkić, Obrenović, MANDIĆ 1, Nuković, JANJUŠEVIĆ 5 (2), Vasić, JOVOVIĆ 5, Stamenić 1, Bojičić 3, RADEVIĆ 2, T. Simić 1, PETROVIĆ.

Bonus video: Rukomet EP(Z) 2022/ 09/11, Podgorica , Crna Gora- Srbija (Himna CG)

izvor iBalkan.net/ Pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more