IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENAD PEĆANIN U NEVJERICI, OGLASIO SE I DRAGAN BURSAĆ: „Mediteranske karnevalske maškare u četničkoj izvedbi…“ (foto, video)

Televizija Herceg Novi je direktno prenosila i ,,proces“ i ,,spaljivanje“ lutke sa likom Andreja Nikolaidisa, a osim posjetilaca i učesnika, televizijski auditorij je mogao da čuje lične uvrede, nacionalističke i šovinističke opscene primjedbe, kakve do sada nisu izrečene na hercegnovskom karnevalu.

Skandalozni karneval u Herceg Novom na kojem je spaljena lutka sa likom čuvenog, nagrađivanog književnika Andreja Nikolaidisa, dobio je novu dimenziju užasnih uvreda koji prevazilaze granice zdravog razuma.

Iako se na karnevalskim svečanostima podrazumijevaju britke riječi i satira, u takozvanoj ,,optužnici“ u Herceg Novom je rečeno da je Nikolaidis ,,zaslužio“ kaznu jer je ,,ovaj dželatov šegrt produkljanski Grk ,predstavnik savremene fekalne crnogorske kniževnosti“. Osim fašističkog karakterisanja ličnosti, ,,tužiteljka“ je uvrede proširila, osim na Nikolaidisa, i na dio crnogorskog društva. 

-Udestostručio je dozu smrada da bi skrenuo pažnju na sebe. Dok neki pišu mastilom, a on vlastitim prolivom, osnivajući radionicu kreativnog pisanja u svojoj matici“, kazala je samozvana tužiteljka karnevala.

I nastavila sa salvom uvreda, podsjećajući da je Nikolaidis svojevremeno bio savjetnik tadašnjeg predjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, što je bilo, očito, veliko ogrešenje.

-On ne upotrebljava glavu u savjetovanje nego prkno, šireći svoj smrad savjetuje predsjednika, kazala je ,,tužiteljka“, uz važnu napomenu da se taj smrad širio crnogorskim školstvom, gdje je, navodno, zabranjivao Ivu Andrića i Njegoša i uz mnogo drugih ,,ogrješenja“ poznatog crnogorskog pisca.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Crna Gora se vratila korijenima- Andrija MANDIĆ je preobraćen, Jakov MILATOIVIĆ je imao viziju i opisao je u... (foto) 

Tužiteljica je kazala i da ,,njegov smrad nije zaobišao ni Herceg Novi“.

Televizija Herceg Novi je direktno prenosila i ,,proces“ i ,,spaljivanje“ lutke sa likom Andreja Nikolaidisa, a osim posjetilaca i učesnika, televizijski auditorijum je mogao da čuje lične uvrede, nacionalističke i šovinističke opscene primjedbe, kakve do sada nisu izrečene na hercegnovskom karnevalu.

Sve je komentirao sarajevski advokat i novinar Senad Pećanin.

-Ako ste do danas mislili da je nemoguće spojiti mediteransku kulturu i tradiciju sa četništvom i primitivizmom – prevarili ste se!

Na ovogodišnjem tradicionalnom karnevalu u Herceg Novom večeras je “spaljen” Andrej Nikolaidis, jedan od najuglednijih književnika u regionu. Mediteranske karnevalske maškare u četničkoj hercegnovskoj izvedbi najbolji su opis Crne Gore nakon pobjede klerofašističkih rusko-srpskih partija na izborima 2020. godine, poručio je Pećanin.

Kratku poruku poslao je i banjalučki novinar i kolumnist Dragan Bursać.

– Odavno je to četnički centar, poručio je Bursać.

Čitaj još:   TURSKA UKINULA OBAVEZU NOŠENJA MASKI NA OTVORENOM... (foto, video)

(SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more