IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SONJA Biserko: Raspadom PES- a, srpska priča je vjerovatno završena… (foto)

Direktorica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko, komentarišući aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, iznosi stav da bi optimalno rješenje bila koalicija Spajićevog Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke, te da bi takvo partnerstvo ubrzalo put Crne Gore ka EU.

„To garantuje proevropsku agitaciju i brži postupak ulaska Crne Gore u Evropsku uniju“, kaže Biserko.

Komentarišući nedavnu posjetu Milorada Dodika Crnoj Gori, Biserko kaže da se može tumačiti kao simbolika s obzirom na to da je došao iz Moskve i Bjelorusije, a imajući u vidu da u Crnoj Gori, kako naglašava, sve vrijeme djeluje Beograd.

 „Mislim da je srpska priča, raspadom Pokreta Evropa sad, vjerovatno završena. Vidjećemo kako će se Spajić odnositi prema opoziciji i koga će prihvatiti u Vladu“, kaže Biserko.

Biserko je nedavno na okruglom stolu u Novom Sadu govorila na temu “Crnogorska nacionalna zajednica u Srbiji nakon popisa stanovništva”. Govoreći o tome šta je popis pokazao, za Antenu M ocjenjuje da je Crnograca u Srbiji posljednjih trideset godina čak sedam puta manje zato što Crna Gora sada prolazi ono što su ranije Slovenci, Hrvati, Bosanci, Albanci.

Čitaj još:   ’’NOŽ, ŽICA, PODGORICA’’ NIJE IM PRVI INCIDENT: Navijači FK Sutjeska ’’osvetlali obraz’’ Crne Gore i u Bugarskoj... (foto)

„Sve ove godine, posebno od nezavisnosti Crne Gore na djelu je jedna politika prema Crnogorcima koja je dovela do takvog rezultata. Njihova djeca prolaze kroz razne pritiske u školi, prilikom zapošljavanja što se sve očitalo na njihov položaj u Srbiji“, zaključuje Biserko.

Izvor: Antena. me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more