IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, ogradilo se od poteza ANDRIJE Mandića: Nismo organizovali posjetu MILORADA Dodika, propust i što nije istaknuta zastava BiH… (foto, video)

U odgovoru na protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH navedeno je da MVP nije učestvovao u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posjetom predsjednika RS Milorada Dodika, već su tu posjetu organizovale službe Skupštine Crne Gore, sa Andrijom Mandićem na čelu.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 04. 03. 2024… 21: 32… PODGORICA- Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, ogradilo se od poteza ANDRIJE Mandića: Nismo organizovali posjetu MILORADA Dodika, propust i što nije istaknuta zastava BiH… (foto, video)

“Vlada podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine”

Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo se od poteza predsjednika Skupštine Andrije Mandića i službi Skupštine povodom dešavanja tokom posjete predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Podgorici 27. februara, prenosi agencija Beta.

CdM je prošle sedmice poslao ista pitanja MVP- u i odgovori još ne stižu…

MVP u dokumentu, koji potpisao resorni ministar Filip Ivanović, ističe da su zvaničnim putem obavijestili Skupštinu o propustu, jer pored entitetske zastave RS, nije istaknuta zastava države BiH.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. januar 2023. godine

U odgovoru se navodi da Vlada podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njega državna obilježja, zastavu i istorijski kontinuitet, izražavajući nadu da ovaj događaj neće uticati na prijateljske i dobrosusjedske odnose BiH i Crne Gore, piše Beta.

MVP BiH je 28. februara uputilo protestnu notu crnogorskom MVP-u povodom posjete Dodika Podgorici i sastanka sa Mandićem, tokom kojeg nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine, već entiteta Republika Srpska.

Ukazano je i na Mandićevu izjavu da su “RS i Federacija stvorile BiH”, ocijenivši da ovakvi potezi samo mogu narušiti dobrosusjedske odnose.

BONUS VIDEO: MILORAD Dodik u Podgorici predložio sporazum o specijalnim vezama…

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more