IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Mandić: Oslobodio sam DRITANA Abazovića, obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti Skupštine Crne Gore… (foto, video)

Danas sam sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru poslao dopis kako bih ih obavijestio da oslobađam Dritana Abazovića, bivšeg predsjednika Vlade Crne Gore i sadašnjeg poslanika u Skupštini Crne Gore, obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, a u vezi okolnosti saznanja koje su predmet postupaka koji su u toku, kazao je predsjednik Skupštine i lider NOVA- e Andrija Mandić…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 14: 32… ANDRIJA Mandić: Oslobodio sam DRITANA Abazovića, obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti Skupštine Crne Gore… (foto, video)

“Sve što ne šteti interesima države, a koristi pravu javnosti da zna, treba da bude dostupno svima koji odlučuju o pravima i slobodama ljudi, kao i svakom građaninu demokratskog društva o pitanjima koja se tiču njegovog dobra i prava na siguran i slobodan život”, kazao je ANDRIJA Mandić.

Kako je istakao, uvažavanje prava javnosti da zna je jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva. Ovim odgovorom želi da da na neophodnoj važnosti toga.

“Slobodna informacija je put do slobodnog čovjeka. Onaj od koga se krije, kao i onaj koji ne zna ono što bi trebao znati, a tiče se njega ili čitavog društva, ne može biti neko koji odlučuje i donosi odluke i na taj način se ugrožava demokratija i njene vrline…

Čitaj još:   RAJO KUKA, PLAČE I ZAPOMAŽE KAKO IM Milojko SPAJIĆ NE VJERUJE: Retorika koja bivši DF vodi ka sudbini SNP- a... (foto)

Zato iz dubokog uvjerenja i pune privrženosti ustavnoj demokratiji i vladavini prava šaljem ovaj odgovor uvjeren da nije moralno kriti ono što pripada svima, niti sprječavati da oni koji hoće da znaju saznaju sve što ih se tiče a ne šteti pravima drugih…

Na samom kraju, smatram da bi u interesu građana bilo da se i druge državne institucije na ovaj način i u budućnosti odrede na slične zahtjeve sudova u Crnoj Gori”, poručuje Mandić.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Milena Brajović je tražila od Skupštine i Vlade da se Abazović oslobodi čuvanja tajne u slučaju zbog portala Udar, jer on na ročištu održanom 14. februara, nije mogao da iznese svoja saznanja vezano za taj slučaj.

Osnovni sud Podgorica je donio rješenje da se ročište odloži za 3. april.

Dejan Vukšić, kao tadašnji direktor ANB-a, podnio protiv više osoba, koje se sumnjiče da su stajale iza portala Udar. ANB je obavijestio sud da čuvanja službene tajne Vukšića, ali i tadašnjeg premijera Dritana Abazovića i Generalni inspektora ANB- a Artana Kurtija, mogu osloboditi oni organi koji su ih i izabrali, odnosno Skupština i Vlada Crne Gore.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Ova Vlada je zarobljenik ANDRIJE Mandića... (foto)

BONUS VIDEO: Saslušanje o švercu cigareta, Abazović objasnio smjenu Kentere

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more