IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović: Jedno od najnepovoljnijih zaduženja ikada, veće povjerenje u građane i privredu nego u državu… (foto, video)

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović reagovao je na informaciju iz medija da je Ministarstvo finansija emitovalo danas državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona dolara…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 19: 32… DAMIR Šehović: Jedno od najnepovoljnijih zaduženja ikada, veće povjerenje u građane i privredu nego u državu… (foto, video)

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD Damir Šehović reagovao je na informaciju iz medija da je Ministarstvo finansija emitovalo danas državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona dolara.

„Zaduženje države od 750 miliona dolara, po efektivnoj kamatnoj stopi od 7.25 odsto, uz dodatne troškove već najavljenog hedžinga, predstavlja jedno od najnepovoljnijih zaduženja ikada u Crnoj Gori.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: "Nijesmo rušili Vladu Zdravka Krivokapića da bismo dobili vladu Vladimira Jokovića"

Kao takvo je skuplje od prosječnog zaduženja građana i privrede, što zapravo pokazuje da je trenutno veće povjerenje kreditora u stanovništvo i privredu, nego u državu. Razumnom dovoljno”, naveo je DAMIR Šehović.

Vlada Crne Gore se danas zadužila 750 miliona dolara po efektivnoj kamatnoj stopi od 7,25 odsto. Ministarstvo finansija emitovalo je državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona dolara, pišu mediji.

Obveznice su emitovane na period od sedam godina…

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more