IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, I TO SVE DO…: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Poslije podne ili tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u istočni, sjevernim područjima i na jugoistoku regije jugoistoka Evrope…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 08: 32… DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, I TO SVE DO…: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme…

Danas preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Poslije podne ili tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u istočni, sjevernim područjima Bosne i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne su mogući slabi lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Čitaj još:   U ISTANBULU ZA DVA DANA ZABILJEŽENO 314 MANJIH POTRESA

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Na planina se očekuje snijeg. Prema kraju dana ili tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12 stepeni C.

U petak pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno. Poslije podne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni C.

uzvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more