IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SRBIJI SKANDAL DO SKANDALA: Vučićev kum neće u zatvor- kumovi se oslobađaju, a sindikalci hapse… (foto, video)

Riječ je o, kako kaže, apsolutno političkom procesu koji nema veze ni sa kriminalom ni zoupotrebama i to je najporaznije.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 00: 32… U SRBIJI SKANDAL DO SKANDALA: Vučićev kum neće u zatvor- kumovi se oslobađaju, a sindikalci hapse… (foto, video)

“Postupak protiv predsjednika Vojnog sindikata Novice Antića je apsolutno politički proces koji nema veze ni sa kriminalom ni zloupotrebama i to je ono što je najporaznije”, izjavila je predsjednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić. “Ovo je apsolutna autokratija koja ne može da podnese kritiku i da se bilo šta suprotno kaže”, ističe ona.

„Zašto sam ja večeras sama u ovom studiju, zašto ovdje nisu još bar dva predsjednika sindikata, zašto nisu ispred mjesta gdje je on (Antić) zatvoren“, rekla je Savić u emisiji Newsnight na N1.

Riječ je o, kako kaže, apsolutno političkom procesu koji nema veze ni sa kriminalom ni zoupotrebama i to je najporaznije

„Ovo nije prvi put da se ljudi uništavaju. Sindikati ovo moraju da shvate kao jasnu poruku. Vojni sindikat ima 7.000 članova, gdje su ti ljudi, članovi za koje se Novica svih ovih godina borio. Nije lako dizati glas i onda kada se ovakve stvari dese shvatite da ste ipak ostali sami. Nije dovoljno samo jedno saopštenje. Mi moramo da skočimo na noge“, ističe Ranka Savić.

Kako je kazala, svjedočimo da se „kumovi oslobađaju, jer imaju kokain samo u urinu“, a oni koji suprotno misle, ukažu na zloupotrebe su mrzitelji Srbije, strani plaćenici, a ako to ne prođe onda su kriminalci.

„Bolno je što svi oni koji dobro razumiju o čemu se radi ćute. Ti koji razimiju, to je naša elita, to su sudije, zašto samo jedan – dvoje dižu glas, šta je sa tužiocima, ljekarima, profesorima, inženjerima“, SANU, upitala je Savić.

Čitaj još:   STANKO Radulović: Srbija od Tokija do Milvokija... (foto, video)

„Ovo je apsolutna autokratija koja ne može da podnese kritiku i da se bilo šta suprotno kaže..Neprekidno slušamo kako se nečija djeca maltretiraju, ugrožavaju, pa šta će porodice Novice Antića i generalnog sekretara sindikata Predraga Jevtića“, ističe Savić.

Podsjetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo navelo je, povodom saobraćajne nesreće koju je 6. marta prošle godine izazvao kum predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Nikola Petrović, da iz nalaza i mišljenja i dopune nalaza i mišljenja vještaka psihijatra proizilazi da je Petrović u krvi imao najvjerovatnije od 0,1 do 0,2 promila alkohola, što je, kako kažu, ispod dozvoljenog nivoa alkohola u krvi, kao i da je u tom momentu alkohol bio u fazi resorpcije, a da se ne može sa sigurnošću utvrditi da li je osumnjičeni upravljao svojim vozilom i pod dejstvom opojnih droga, “s obzirom na to da postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vrijeme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi”. Također, navedeno je da kokain ima dejstvo samo dok se nalazi u krvi, tj. prije razgradnje.

U saopćenju se, također, navodi da iz nalaza i mišljenja ljekara u vezi tjelesnih povreda dvije žene u čiji automobil je Petrović udario svojim, one nisu zadobile „povrede u sudsko-medicinskom smislu“.

Petrović je u martu prošle godine upravljao vozilom marke „Mercedes Mclaren“, kada se zakucao u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je tri stuba i udario u auto marke „Opel Corsa“.

Čitaj još:   SRBIJA U ŠOKU! Đoković OSTAO BEZ FINALA na Olimpijskim igrama

Tom prilikom su dvije ženske osobe povrijeđene i one su prevezene u Urgentni centar.

U vezi sa tim slučajem uhapšena je policajka i major iz Valjeva Katarina Petrović, sbog sumnje da je odala informaciju koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova krilo – da je kum predsjednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju. Ona je, međutim, oslobođena 22. februara presudom Višeg suda u Valjevu.

BONUS VIDEO: Newsnight: Slučaj Nikole Petrovića – gde i koliko kokaina je dozvoljeno?

(SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more