IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR- KO ĆE ZAUSTAVITI ULIČNI TEROR: Napad na školu i učenike izveli su pripadnici navijačke grupe „Ultras“, objavljujemo njihova imena… (foto, video)

Jezivi snimak nasilja sa mostarske ulice uskoro je postao viralan na društvenim mrežama. Na njemu se vide dvojica huligana koji pokušavaju baciti baklju na srednju školu dok napadaju mladića koji ih u tome pokušava spriječiti.

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 21: 32… MOSTAR- KO ĆE ZAUSTAVITI ULIČNI TEROR: Napad na školu i učenike izveli su pripadnici navijačke grupe „Ultras“, objavljujemo njihova imena… (foto, video)

Povrijeđeni mladić je policiji kazao da su on i njegov kolega K.A. pokušali spriječiti „dvije muške nepoznate osobe u duksericama sa kapuljačama na glavi“ koji su sa bakljama krenuli prema školi.

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona sa uobičajenim i predvidivim višesatnim zakašnjenjem informirala je uznemirenu javnost u Mostaru o teškom incidentu koji se danas oko podne dešavao u centru glavnog hercegovačkog grada.

Kako je saopćeno, „građani su prijavili da je došlo do tuče ispred Srednje mašinsko-ekonomske škole u Šantićevoj ulici nakon čega je na lice mjesta upućena patrola koja je sa vidnim povredema zatekla H.B.(22).“

Prilikom pokušaja da spriječi huiligane da bace baklju na školu H.B. je, stoji u saopćenju MUP-a HNK, „zadobio povrede u predjelu glave.“

Čitaj još:   ŠOK intervju Miljane i Zole: Evo kako ovih dana zarađuju PARE i gdje ŽIVE... (foto)

Ovim povodom su se oglasili vijećnici „Koalicije za Mostar“ u Gradskom Vijeću Mostara koji su pozvali policijske strukture da „ovoga puta konačno riješe ovo stanje…da se nasilnička grupa sankcionira i razbije te da se tako prevenira ovakav oblik uličnog nasilja“Jezivi snimak nasilja sa mostarske ulice uskoro je postao viralan na društvenim mrežama. Na njemu se vide dvojica huligana koji pokušavaju baciti baklju na srednju školu dok napadaju mladića koji ih u tome pokušava spriječiti.

Prema pozdanim informacijama „Slobodne Bosne“ huligani su pripadnici navijačke grupe „Ultrasi“ koji nekažnjeno godinama siju strah i nasilje među građanima Mostara.

Prvi od njih Martino Prce, kako se vidi na snimku, udara nogom mladića dok drugi huligan po imenu Ivano Stanić nesretnog mladića gađa kamenom u glavu što se može tretirati i kao pokušaj ubojstva.

Napadnuti mladić koji je zadobio teške ozljede glave poznat je u Mostaru kao Haris Pingo i živi u naselju Salakovac.

Hoće li policija i tužiteljstvo napokon reagirati i uhvatiti se u koštac sa huliganima, ili će i dalje čekati da im to političke vođe odobre, trebalo bi se vidjeti uskoro.

Čitaj još:   DJEČIJA BRZALICA: Kašika, viljuška, nož- juri Vučićev voz... (foto, video)

BONUS VIDEO: Zločini u Mostaru: Istraga duga 24 godine bez rezultata

Izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more