IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST na Cetinju: ANDRIJA Mandić radi za drugu državu protiv svoje; “Ovo tvoja zemlja nije, Aleksandre od Srbije. No je ovo zemlja naša, crnogorskih zelenaša”… (foto, video)

Uoči prvog proljećnog zasijedanja Skupštine Crne Gore na Cetinju je danas održan protest u znak revolta zbog dolaska predsjednika parlamenta Andrije Mandića. Na Cetinju su bile prisutne jake policijske snage, što je osudio gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08. 03. 2024… 00: 32… ROTEST na Cetinju: ANDRIJA Mandić, radi za drugu državu protiv svoje; “Ovo tvoja zemlja nije, Aleksandre od Srbije. No je ovo zemlja naša, crnogorskih zelenaša”… (foto, video)

Okupljeni su poručili: “Ovo tvoja zemlja nije, Aleksandre od Srbije. No je ovo zemlja naša, crnogorskih zelenaša”.

BONUS VIDEO: Protest na Cetinju, 7. 03. 2024.

“Đe nam je gradonačelnik, neka dođe među nas ovamo”, poručili su okupljeni građani.

FOTO: Miraš Dušević, CDM

Kako javlja novinar CdM-a, saobraćaj oko Skupštine je blokiran, a policijske snage raspoređene su po cijelom gradu.

Skandalozna opsada Cetinja i zgrade Prijestonice zbog najavljenog mirnog protesta građanki i građana Crne Gore Cetinje je vazda znalo da procijeni kako koga treba dočekati. Tako je bilo devedesetih, tako je i danas, kazao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

Čitaj još:   MIJENJA SE VRIJEME SA LOŠEG NA GORE: Prognoza za naredna četiri dana...

“Opsada i barikade neće spriječiti ni mene, ni moje sugrađanke i sugrađane da na miran način pokažemo odnos prema aktuelnom predsjedniku crnogorskog parlamenta”, naveo je Đurašković na društvenoj mreži X.

“Ovo je stid i sramota da on sjedi na čelu Skupštine Crne Gore. Mandiću, fašisto. Mandić radi za drugu državu protiv svoje. Đe su izdiđači uraši, Adžiću, Abazoviću”, skandiraju okupljeni.

Na skup su, podsjećamo, ranije pozvali predstavnici opozicije, intelektualci i aktivisti.

BONUS VIDEO: Cetinje protest, 7.03. 2024.


Cetinje protest, 7.03. 2024.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more