IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD- IZ KOALICIJE „SRBIJA PROTIV NASILJA“ O VUČIĆEVIM T(R)IKOVIMA: „'Bilo jednom u Srbiji’, gdje okorjeli lopovi glume poštene ljude, a najveći izdajnici…“ (foto)

(…) glume patriote…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 09. 03. 2024… 10: 32… BEOGRAD- IZ KOALICIJE „SRBIJA PROTIV NASILJA“ O VUČIĆEVIM T(R)IKOVIMA: „'Bilo jednom u Srbiji’, gdje okorjeli lopovi glume poštene ljude, a najveći izdajnici…“ (foto)

Sa jednog od protesta ‘Srbija protiv nasilja’ u Beogradu (Foto: Agencije)

Srđan Milivojević (Foto: Agencije)

Foto: Agencije

Piše: Dino Bajramović

Vladu Srbije formirat će Srpska napredna stranka, odnosno Aleksandar Vučić, što je odavno poznato. I, još je samo jedna stvar dosad poznata: ta država će dobiti novog premijera. Dosadašnja predsjednica Vlade Ana Brnabić će na novu funkciju, i to onu predsjednice Skupštine Srbije, što bi trebalo biti potvrđeno na sjednici u ponedjeljak.

PONIŽENJE GRAĐANA SRBIJE

O novom premijeru i nekim budućim ministrima špekuliše se već nekoliko dana u medijima bliskim koaliciji “Srbija protiv nasilja”. Po njihovim insajderskim informacijama, najbliži funkciji premijera je predsjednik SNS-a, ministar odbrane u prošloj kombinaciji i bivši gradonačelnik Novog

Sada Miloš Vučević. Na funkciji ministra odbrane mogao bi ga zamijeniti dosadašnji ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, a njega pak, ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić. Mada potonji figurira i kao novi premijer, što (ne) bi bilo iznenađenje. Kako za koga.

Uglavnom, iz koalicije su za „Slobodnu Bosnu“ u četvrtak kazali da su sve to gradski tračevi koje ne bi komentarisali, jer su još mnogo daleko od formiranja Vlade, s obzirom da još ni predsjednik Skupštine nije izabran. Ali, evo, bit će, Vučić je to objavio koji sat kasnije.

Za komentar svega dosad napisanog zamolili smo Srđana Milivojevića, člana Demokratske stranke, zastupnika u prošlom sazivu Skupštine Srbije i jednu od najeksponiranijih osoba u srbijanskoj opoziciji lijevog centra.

Skupština Srbije (Foto: Agencije)

„Kandidovanjem Ane Brnabić za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije, kreator najveće izborne krađe u Evropi, Aleksandar Vučić, dodatno je ponizio građane Srbije i izvrgao ruglu državu Srbiju. U svom dosadašnjem političkom delovanju, Ana Brnabić je pokazala da ne poznaje i da ne razume ni osnovna načela na kojim počiva savremena država, a da uopšte ne priznaje princip podele vlasti.

Za Anu Brnabić je njen šef Aleksandar Vučić, koga sama tako naziva, jedina i zakonodavna i izvršna i sudska vlast i nije teško predvideti da Skupština kojom će ona predsedavati neće ličiti ni na šta. Tu neće važiti ni poslovnik, ni Ustav, ni zakoni, već samo brutalna volja i interesi vođe režima i njegovih kumova.

Čitaj još:   FADIL IZ SJENICE GODINAMA PRATI I BILJEŽI KAKVO JE TAMO VRIJEME: Uporedio bilješke i ostao u čudu! Zbilo se što nikad nije bilo... (foto, video)

To se vidi i po tome što buduća predsednica parlamenta i sada grubo krši Ustav Srbije koji u svom članu 102, stav treći, izričito zabranjuje poslanicima da budu na funkcijama u izvršnoj vlasti i pravosuđu, a Brnabićeva je od 6. februara istovremeno i poslanica i predsednica Vlade“, kaže za „Slobodnu Bosnu“ Milivojević.

KRAĐA DECEMBARSKIH IZBORA

Da je Ana Brnabić analfabeta za odgovornu dužnost predsjednice Narodne skupštine, veli naš sagovornik, potvrdila je i ona sama kad je u srijedu navečer izjavila da će sada početi  učiti za svoj novi posao:

„Ona je tako priznala da ne poznaje posao koji će po milosti Vučićevoj uskoro preuzeti i da ne vidi u tome ništa čudno. Za nju, politički nepismenu, sa amputiranim osećajem odgovornosti i stida, to je samo još jedna igračka kojom treba da nauči da rukuje vodeći računa o tome da su i daljinski upravljač i rezervne baterije ostali u Vučićevim rukama.

Ana Brnabić ništa nije znala ni o poslu premijera pa je na čelu vlade provela šest i po godina. Dovoljno joj je bilo da zna da namešta tendere za svog brata kako bi se enormno obogatila. Kada je na nedeljnom skupu SNS-a kazao da za većinu funkcionera te stranke niko ne bi glasao,

Aleksandar Vučić je nesumnjivo mislio i na Anu Brnabić. Manje od 48 sati kako je ovo izgovorio, ona je dobila funkciju predsednice Narodne skupštine i zamenice predsednika države.“

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić (Foto: Agencije)

Krađa decembarskih izbora ovim činom, tvrdi član DS-a, dobila je svoje groteskne razmjere, a Brnabićka je dobila novu šansu da vlast doživljava kao skup privilegija dobijenih zbog slijepe poslušnosti šefu, a ne kao odgovornost prema građanima, koji kako je i sam Vučić kazao za nju nikada ne bi glasali.

„Jedna od tih privilegija je i nastavak uzurpiranja vile koju je UDBA koristila kao kućni pritvor za Jovanku Broz. Skupštinsko zdanje će i ubuduće biti cirkus u kom će se prikazivati stara predstava sa novim klovnom u ulozi predsednika, oronuli bioskop u kom će milionska publika moći da vidi filmsko ostvarenje

Bilo jednom u Srbiji, gde okoreli lopovi glume poštene ljude, prevejani lažovi istinoljubivost, a najveći izdajnici – patriote. U tom filmu sa katastrofičnim krajem, Ana Brnabić će ulogu skupštinskog ‘spikera’ sigurno uspešno odigrati. Takoreći za – Oskara. Ali ne za glumu, već za skaj aplikaciju. Kad padne zavesa, Jovankin pritvor, zameniće za onaj u zgradi Specijalnog suda. Sa sve Šefom“, predviđa im sudbu kletu Milivojević.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Portret naših dana... (foto)

A kada govorimo o nekim drugim kadrovskim rješenjima za Vladu Srbije… „Vučić je Šešelja u šinjelu zamenio sa Šešeljom na štiklama. Naprednjaci su pokrali sve čega su se dotakli. Jedino što su kupili jesu diplome, a Siniša Mali je čak kupio i doktorat.

Zato se kao kandidat za predsednika Vlade pominje Miloš Vučević, dok je Marko Đurić tu čisto da bi čorba bila gušća a nervoza među SNS kandidatima veća. Uz to informacije o slušanim skaj aplikacijama više ne cure, sad teku kao niz vodopad i uz zaglušujuću medijsku buku svedoče o raspadu mafije na vlasti.

Svejedno je ko će šta biti u Vučićevoj vladi, jer džojstik je kod njega baš kao i rezervne baterije. Kad imate toliko ljudi sa kupljenim diplomama i krimi aferama,slepa poslušnost ka šefu je jedina šansa da budu nostrifikovane“, zaključuje Milivojević u nešto široj izjavi za naš portal.

Zanimljivo je u Srbiji uvijek. I previše indikacija za neku novu dramu Dušana Kovačevića i nekog novog Balkanskog špijuna. Naš sagovornik spomenu „groteskne razmjere“. Pa da nastavimo u tom ritmu. „Sto puta sam ti rekao da ne pričaš gluposti i budalaštine. Ti si pozvana da rešavaš državne probleme?” Obraća se Aca – Ani. Pardon, Ilija – Danici

Beograd, 19. marta 2023.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic rekao je danas da je u Ohridu, kao i na svakom mestu govorio o crvenim linijama Srbije koje se ticu suprotstavljanja priznavanja i prijema Kosova u UN.”I danas sam to izgovorio, da niko ne može da nametne pravnu ovbavezu Srbiji. Zato nismo potpisali ni ono što je EU nazvala sporazumom kao ni aneks, ali je Srbija spremna da radi na implementaciji do crvenih linija”, istakao je Vucic u obraccanju javnosti. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more