IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAN KAD JE NIKŠIĆ PLAKAO: Nenad je tek III razred, ono što je napisao o svojoj mami za 8. mart slama i najtvrđa srca… (foto)

Nenad Bojić iz Kolašina je tek treći razred osnovne škole, a život je već od njega napravio pravog malog junaka!

Njegov sastav na temu “Mama je glagol od glagola raditi” osvojio je prvu nagradu nikšćkog “Zahumlja” povodom 8. marta, na koji je pristiglo preko 400 radova učenika svih crnogorskih osnovnih škola.

Nenad ima još četvoro braće i sestara, a njihova mama više nije sa njima, da ih pomiluje, ispeče kolače, nasmije se…

Njemu je nagradu uručio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, a ni on nije mogao zadržati suze.

Pročitajte šta je Nenad napisao o svojoj mami:

Prvo mjesto u konkurenciji nižih razreda osvojio je Nenad Bojić iz JU OŠ “Vojin Čepić” Kolašin, druga je Milica Janjušević iz JU OŠ “Radoje Čizmović” Nikšić a treće mjesto su podijelili Svetlana Grdinić JU OŠ “Bogdan Kotlica” iz Boana i Luka Škopelja iz JU OŠ “Kekec” Sutomore.

Čitaj još:   BAR- CRNA GORA: Masovna tuča u centru grada, povrijeđeno više osoba... (foto)

U starijoj kategoriji, prvo mjesto je osvojila Sofija Stijović iz JU OŠ “Bajo Jojić” Andrijevica, druga je Teodora Radunović JU OŠ “ Luka Simonović” a treće mjesto je osvojio Vahid Gec iz JU OŠ “Salko Aljković” iz Pljevalja.

Nagrade za najbolje poetsko i prozno ostvarenje pripale su Stefanu Savićeviću JU OĐ”Kekec” Sutomore i Teodori Šćekić iz JU OŠ “Vuk Karadžić” Berane.

Specijalna priznanja uručena su Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić i osnovnim školama “Ratko Žarić” Nikšić, “Stefan Mitrov Ljubiša” Budva i “Bogdan Kotlica” Boan.

izvor: volimpodgoricu.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more