IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ostaje li ANDRIJA Mandić na čelu Parlamenta Crne Gore: Odluku donose poslanici u ponedjeljak… (foto)

Da li će do toga zaista i doći- saznaćemo na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak u 12 sati.  Za Mandićevu smjenu potreba je podrška najmanje 41 poslanika.

Inicijativu za smjenu Mandića podnijeli su predstavnici dijela opozicije, odnosno 17 poslanika Demokratske partije socijalista i troje iz redova Socijaldemokrata.

Povod je bio još jedan u nizu Mandićevih postupaka koje opozicija vidi kao incidentne – konkretno, posjeta predsjednika BH entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, sam protokol koji je pratio, ali i izjave koje su se mogle čuti tokom tog susreta.

Kako trenutno stvari stoje, Mandićevu smjenu moglo bi podržati 32 poslanika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative.

Čitaj još:   PRERANI Odlazak Admira Mulamekića boli Gusinje i Crnu Goru...

Pored Mandićeve koalicije “Za budućnost Crne Gore”, da neće glasati za prijedlog već su saopštili iz Evrope sad i Socijalističke narodne partije. Te partije u parlamentu imaju ukupno 36 mandata.

Dakle – bez zvaničnog stava su još uvijek Demorate, čiji će glasovi odlučiti da li Mandić  ostaje na trenutnoj poziciji ili ne.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more