IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Jovana je odlučila da bude POKRIVENA”- Dejan DRAGOJEVIĆ se priprema za Ramazan: Snimio svoj IFTAR i otišao po Kuran… (foto, video)

Jedan od omiljenih rijaliti učesnika, a sad novopečeni voditelj, objasnio kako će da proslavi ovaj važan mjesec za pripadnike islamske religije.

Dejan Dragojević, pobjednik Zadruge 5 i novopečeni voditelj vrlo zanimljive i gledane autorske emisije, priprema se za Ramazan.

Kako je dobro poznato, danas sa zalaskom sunca i večernjom molitvom počinje Ramazan, sveti mjesec za vjernike muslimanske vjeroispovesti, u kojem je, između ostalog, počelo objavljivanje Kurana.  Ramazan je sveti mjesec posta, molitve, milosti i praštanja, deveti mjesec muslimanske lunarne godine.

Tokom Ramazana, uz molitve, od zore do zalaska Sunca vjernici se potpuno uzdržavaju od jela, pića i tjelesnih zadovoljstava.

Cilj je iz Ramazana izaći bolji, zdraviji, sa oproštenim grijesima.

Dejan Dragojević je obajvio na svom Jutjub kananlu kako se priprema za post. 

On je na svom kanalu ispričao kako planira da ovaj Ramazan bude još stroži i da neće da se prejeda kao prošle godine. On je otkrio da uživa hranu ali je potvrdio opet da Jovana ne posti i da ona nije primila Islam. Ipak on ne krije da su pojedine osobe koje poznaje prešle u islam.

Čitaj još:   ISTANBUL: Uz posjedovanje TURSKE počela nova runda mirovnih pregovora između Ukrajine i Rusije... (foto, video)

– Mnogi ljudi me pitaju za Kuran. Zato idem sad u Beograd da im kupim jer je njima glupa. Skoro su prešli u islam. Radimo dobra djela, i radujmo se dobrim djelima. Dobro se dobrim vraća  – rekao je Dejan.

Posle mu se priključila i njegova djevojka Jovana.  

Čudno je postiti i pridržavati se svega jel nemam sa kime da pričam o Islamu, nemam džamiju. Zato mi je dosadno. Uveče volim da slušam o Ilamu predavanja, a preko dana volim neke druge stvari.

– Ovo je prvi put da smo Jovana i ja zajedno za vrijeme Ramazana. Ja uopšte ne tjeram Jovanu da posti i da bude pokrivena, ali ona je ipak odlučila da ovih tridesetak bude pokrivena. Pozdrav za mamu Marinu – našalio se Dejan i prasnuo u smijeh.

Dejan je snimio svoj iftar (Iftar je večernji obrok tokom islamskog mjeseca Ramazana, odnosno obrok koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a najčešće se praktikuje prije obavljanja večernje molitve akšam-namaza.) ali i druge stvari vezane za islamsko proslavljanje i obilježavanje Ramazana. 

Čitaj još:   NE ZOVEM SE ZIJAD! Dejan Dragojević otkrio o kojim je IMENIMA razmišljao nakon primanja ISLAMA, progovorio o komentarima nakon PRIZNANJA: Prijetili su mi da će me UBITI I ZAKLATI... (foto, video)

izvor: srbijadanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more