IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRANKO Radulović: Od ANDRIJE Mandića sam očekivao više, inicijativa opozicije opravdana… (foto, video)

Govoreći o današnjoj sjednici Skupštine i inicijative o smjeni Andrije Mandića, doskorašnji poslanik u Skupštini i član Pokreta za promjene, Branko Radulović, kaže da je očekivao više od svog nekadašnjeg kolege iz DF- a…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 11. 03. 2024… 19: 32… BRANKO Radulović: Od ANDRIJE Mandića sam očekivao više, inicijativa opozicije opravdana… (foto, video)

Sagovornik Antene M navodi da nije očekivao da napravi poteze kao što je sastanak sa Dodikom i odlazak u štab partije Aleksandra Vučića.

“Očekivao sam pravu stranu koju mislim da ima Andrija Mandić. Da pokaže nešto što znače vizije, nešto što znači objedinjenje Crne Gore, što znači perverzni nacionalizam, izvedeni nacionalizam, interesni nacionalizam. Nacionalizam koji nije faktički utemeljen toliko u Crnoj Gori”, kaže Radulović.

Nekadašnji potpredsjednik Skupštine kaže da nikada nije krio negativan stav prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučćiću i predsjedniku BiH entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

Radulović je podsjetio kada se u svojstvu potpredsjednika Skupštine sastao sa Dodikom i tom prilikom, kako je rekao, vidio je da je Dodik prevarant.

“Ne bih to uradio niti išao tamo na slavljenje pobjede, vidio sam da mu je neprijatno, Dodika posebno ne bih zvao, jer samo moj put kao potpredsjednika Skupštine u entitet prije desetak godina, kada sam dočekan u negativnom smislu, ja sam vidio da je prevarant i ništa više”, navodi Radulović.

On kaže da se o inicijativi o smjeni Mandića mora raspravljati u Skupštini i da je potez opozicije opravdan.

“Ovaj predloženi dnevni red treba da ide na usvajanje, na taj način što ono što je predloženo treba da se usvoji, a dopuna dnevnog reda da se ponudi predlagaču mogućnost da diskutuje i da se glasa u tome. Ukoliko je predlog opozicije, mora da ide na raspravu”, smatra Radulović.

Čitaj još:   DOŠAO KRAJ ILI Zbogom struji, plinu i gasu: Ovo je sada mnogo jeftinije...

Govoreći o 44. Vladi Milojka Spajića, kao razlog novih zaduženja, koja opravdavaju da su dobijena uz najbolje moguće uslove, Radulović ipak smatra da u novoj crnogorskoj Vladi dominira neznanje.

Mišljenja je da “uticaj na rad Vlade kao i u prethodnim imaju tajkuni.”

“Nemamo Vladu koja je kompetentna, koja je vizionarska, koja je funkcionalna. Nemamo čak ni parlamentarnu većinu.Alternativa pokušava na svaki način da svoje privilegije sačuva i razvija nacionalizam. Tako da je problem Crne Gore prije svega neznanje. Što se tiče koruptivnih radnjih, Crna Gora nije dobila profesionalne institucije. Mi nemamo ni očito politički interes i znanje da napravimo institucije profesionalnim”, poručio je Radulović.

Radulović kaže da aktuelne političke partije ne bi mogle da izdvoje toliko novca za svoje kampanje da nijesu finansirane od, kako tvrdi, tajkuna.

“Tu mislim i na PES. Kada smo vidjeli koliko košta jedan bilbord i ostale stvari za izbornu kampanju, to je ogroman novac. Garantujem da je određeni broj političkih partija dobio novac sa strane”, kazao je Radulović u Drugačijoj radio vezi.

Na pitanje kako komentariše informaciju koja je izašla u medijima o najavljenoj saradnji Elektroprivrede RS i Crne Gore koja bi trebalo da se odnosi naprojekte, poput boljeg iskorištavanja vode Bilećkog jezera i izgradnje solarnih elektrana na tom jezeru, Radulović kaže:

Čitaj još:   SARAJEVO: Bakir Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA (foto i video)

“Mi trebamo nadoknadu da tražimo do današnjeg dana, da riješimo našu trećinu kada je u pitanju samo Bilećko jezero ili kada je vodotok u pitanju. Smatram da je ovo još jedna zamkasamo da vrijeme prođe. Ne bih nikakvu trgovinu sa ovakvim rukovodstvom Elektroprivrede i sa ovakvim predstavnikom tog entiteta. Neka nama on vrati pare”, poručio je Radulović.

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more