IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR Antić bi da pravi novu RS sa “sjedištem u Nikšiću”: “Na tome treba raditi, treba sto godina pripremati” (foto, video)

Profesor Univerziteta u Beogradu Čedomir Antić iznio je nove ‘planove’ po pitanju Crne Gore, tokom gostovanja u podkastu pod nazivom Rubikon.

“Treba se boriti za nezavisnost Republike Srpske, treba se boriti za konstutivnost Srba u Crnoj Gori. Ako to ne može – može i tamo da se stvori Republika Srpska sa sjedištem u Nikšiću. Na tome treba raditi, treba sto godina pripremati, ne o tome govoriti pet godina”, tvrdi Antić.

Interesantno je da ovakve poruke Antića, a nije prvi put da ih šalje, dolaze nakon ‘privatne’ posjete predsjednika BiH entiteta RS Milorada Dodika Crnoj Gori, odnosno šefu Parlamenta Anadriji Mandiću- Dodik je, podsjetimo, tada izjavio da je ‘srpski sve’ fenomenalna ideja i da ne vidi zašto bi neko imao išta protiv toga. 

Čitaj još:   Abazović- NE ISKLJUČUJEM eventualnu saradnju s Đukanovićem...

Podsjetimo, Antić je imao niz spornih izjava o Crnoj Gori i u prethodnom periodu, a jedna od njih je i ona da je Crna Gora “fašistička država” te da “proganja Srbe”.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more