IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MART NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Umjereno do pretežno oblačno s kišom, vremenska prognoza za narednih 15 dana… (foto)

Do kraja radne sedmice temperature zraka bit će niže u odnosu na protekli period…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12. 03. 2024… 08: 32…  MART NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Umjereno do pretežno oblačno s kišom, vremenska prognoza za narednih 15 dana… (foto)

Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i na jugu Regiona…

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica- 3; Sokolac 1; Drvar 2; Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo 3; Bugojno, Livno, Tuzla 4; Gradačac, Sarajevo, Zenica 6; Bihać, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje 7; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most 8; Mostar 9; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U centralnim i sjevernim područjima preovladavat će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s povremenom kišom ili kraćim lokalnim pljuskom. Na planinama izgledan je slab snijeg. Na jugu zemlje, u utorak se prognozira kiša, a od srijede uz prestanak padavina, doći će do postepenog razvedravanja.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14 °C.

Čitaj još:   OVO SU PRLJAVI POLICAJCI: Razoružali mladića ispred splava, tukli i pustili da ga napadač izbode, nakon svega LAŽIRALI IZVEŠTAJ...

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća kiša ili lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 10 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Puhat će slab vjetar sjevernog smijera, a na jugu zemlje slaba do umjerena bura. U Bosni za dane vikenda pretežno oblačno i suho. Na jugu zemlje djelimično oblačno i sunčano.
Minimalne temperature zraka varirat će između 1°C i 5° C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8° C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 7° C i 13° C, na jugu zemlje do 16° C.

Promjenjive vremenskie prilike očekuju se u periodu od 18.03. do 25.03. Kiša je moguća u utorak (19.03.), srijedu (20.03.) i u dane vikenda 23. i 24.03.

Stabilnije vremenske prilike prognoziraju se 21. i 22. marta.
Jutarnja temperatura između 0°C i 5°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 11°C, u Hercegovini do 13°C. Od 23. marta moguć je pojava mraza s jutarnjim temperaturama u Bosni i do- 6°C.

Čitaj još:   BRAVO ZA ŽENU KOJA JE SPASILA BJELOGLAVOG SUPA iz Sjeničkog jezera... (foto i video)

iztvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more