IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Očekivano da DRITAN Abazović, utekne od glasanja za smjenu svoga idejnog blizanca… (foto)

Neizjašnjavanje lidera URE Dritana Abazovića o smjeni predsjednika Andrije Mandića, na sjednici Skupštine na kojoj se glasalo o inicijativi DPS-a za razrješenje šefa parlamenta, poslanica DPS- a Aleksandra Vuković Kuč vidi kao očekivan potez, kako kaže, samoproglašenoga lidera opozicije bez cenzusa i potpisivača Temeljnog ugovora, veleizdajničkog akta.

“To je mogao učiniti samo politički sklop Andrije Mandića, Abazovićevog ideološkoga pandana. Isti su im naredbodavci, pa je bilo očekivano da Dritan Abazović utekne od glasanja za smjenu svoga idejnog blizanca, čovjeka za interese čije je politike Abazović veliku političku perspektivu i premijersku poziciju bagatelisao i zamijenio pozicijom političke tračare koja nas sa kokicama i bez njih svakodnevno zabavlja svojim performansima”, navodi ona i dodaje:

“Najgore od svega, zbog služenja nacionalističkoj politici “srpskog sveta”, pristao je na status irelevantnog političara koji je svojom samovoljom i očaranošću desnom ideologijom ugasio sopstvenu partiju”.

Vuković Kuč kaže da u vlasti danas nema tona građanske politike.

“Ali imamo i tzv. opoziciju, koja je sva u znaku pitomaca Marka Dakovića, kako je znalački, istorijski i politički, Dragutin Papović nazvao Andriju Mandića, Marka Kovačevića, Darija Vraneša, ali i Dritana Abazovića, Spajića i Milatovića. Daković onomad iz Beograda, a Spajić i Milatović iz Singapura i Londona lupaju na Crnu Goru žig zabrana “fantastičnog srpskoga sveta”…

Čitaj još:   CRNA GORA: Vučurović učesnike Patriotskog skupa nazvao NEONACISTIMA a NIJE BILO GENOCIDA...(video)

Dritan Abazović je iskorišteni štih u rukama balkanskih šovinista koji traju i opstaju, dok on nema kapaciteta za to, jer nema birače, jednom ih je prevario, ali više ne može”, zaključila je Vuković Kuč u izjavi za Antenu M.

Poslanica GP URA Ana Novaković Đurović najavila je, nekoliko dana prije sjednice Skupštine na kojoj se raspravljalo o smjeni predsjednika parlamenta Andrije Mandića, da će ta stranka podržati inicijativu DPS-a za smjenu Mandića.

Da će biti tako potvrdio je i poslanik URE Filip Adžić koji je tokom skupštinske rasprave kazao da nemaju dilemu za smjenu Mandića. On je, između ostalog, rekao da “Mandić forsira teme koje produbljuju podjele”.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more