IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Vlahović: Ne ide se, u EU sa naci- šovinistima… (foto)

Diplomata i predsjednik CHO o izjavi ministra vanjskih poslova je osamdeset odsto građana Crne Gore svih etničkih grupa i religija vrlo proevropski nastrojeno

Cinjenica da su skupštinska većina i Vlada zavisni od onih koji su samo propagandno za Evropsku uniju (EU), dok su intimno vrlo protiv NATO- što ministar vanjskih poslova Filip Ivanović dobro poznaje kao pojavu – predstavlja anomaliju koja ozbiljno dovodi u pitanje EU agendu Crne Gore, ocijenio je diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović.

Vlahović je na mreži X komentarisao izjavu Ivanovića za grčki medij Hellas Journal da je osamdeset odsto građana Crne Gore svih etničkih grupa i religija vrlo proevropski nastrojeno i žele da vide Crnu Goru kao sljedeću članicu EU.

– Mora da Ivanović zna na koga se odnose ovih 20 odsto, koji nisu “vrlo”. Ili misli da je i ta petina euroskeptičnih građana ravnomjerno raspoređena na sve “etničke grupe i religije”?

Čitaj još:   Vladimir Pavićević: VLADU ĆE MOĆI DA ODRŽI SAMO BOŽIJA RUKA... (foto)

Ili možda Ministarstvo vanjskih poslova misli da su i onih 40 odsto građana, koji su protiv NATO, takođe ravnomjerno etnički i vjerski raspoređeni? Ili će biti da je ta “stabilna” većina, na koju se i on poziva, napravljena upravo sa onima koji su protiv i EU i NATO – istakao je Vlahović.

MVP, kako kaže, misli da to niko ne vidi?

– Činjenica da su skupštinska većina i Vlada zavisni od onih koji su samo propagandno za EU, dok su intimno vrlo protiv NATO – što Ivanović dobro poznaje kao pojavu – predstavlja anomaliju koja ozbiljno dovodi u pitanje EU agendu Crne Gore. Ne ide se u EU sa naci-šovinistima – poručio je Vlahović.

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   SKANDAL: PREMIJER NA CETINJE ''PRODATIM'' MERCEDESOM (video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more