IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mihailo RADOJIČIĆ- ŠOK: Kripto država… (foto)

Toliko nam se toga poklapa sa onim nacizmom u kome je i kućna mačka morala da se izjasni sa hajl Hitler… Vide nam se uzori, ne iz aviona, no iz Evrope i Amerike….

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak 189 03. 2024… 00: 32…  Mihailo RADOJIČIĆ- ŠOK: Kripto država… (foto)

O, kad bi se na tome stalo? No, oni kripto i doktoriraju… čak i u medicini. Bivalo je slučajeva da neki ne znaju ni šta su svršili?

Mihailo RADOJIČIĆ- ŠOK

Ako je opsadno stanje redovna pojava u prijestonici, onda je ovo policijska država. Režim! Diktatura! Otuda je jagma za policijskim čelnim institucijama i svojim-partijskim namjesnicima. Jača nam je policija od vojske! To tek govori sve o poimanju vlasti u ovoj državi. Policija služi za mir u kući, dok je vojska za nemir oko kuće.

Kad govore o stručnosti kadrova, očekuje se da se riječi pretvore konačno u djelo… kad ono!? Oni nemaju drugoga nauma osim da nekoga svoga posade tamo, ka raskvocalu kokoš na tuđa jaja. To rade i sa medijima i sa ministrima… a pod razno… i u svim ustanovama.

Nekoliko mjeseci prije imenovanja onoga koga su naumili za „nezavisnog“ stručnjaka (bez škole) nagnaju ga da na brzu ruku donese diplomu… i on je donese. Neki za nekoliko dana, drugi za nekoliko mjeseci skrpe diplomu nekakve visoke, kripto škole.

Koje, đe, kako i o'kle, toj se za adresu ne zna, samo se zna da je kripto neznanje na položaju. O, kad bi se na tome stalo? No, oni kripto i doktoriraju… čak i u medicini.

Bivalo je slučajeva da neki ne znaju ni šta su svršili? Uglavnom, posade ga. Ni sud ni zakon ne važi, nostrifikacija važi i sad se od tih očekuje da ponište lažne diplome koje su već uvažili.

U diktatorsko-policijskim režimima sve pristaše imaju šansu, čak i neuspjeli kokošari, kao kod Hitlera. BBC je otkrio da su najviši doglavnici bili neuspješni u onome što su ranije djelali, ali kad su se odali Nacističkoj partiji i ideji, postali su djelatnici prvoga reda.

Bez prenesenog značenja, bukvalno, H. Himler je pokušao kao kokošar, kaže BBC, i nije mu pošlo za rukom. Ali mu je obrnulo za rukom da pod njim bude Nacistička tajna policija Gestapo, Zaštitna policija SS, Kriminalistička policija. Kad se toga domoga, kontrolisao je svekoliki nacistički sistem koncentracionih logora.

Čitaj još:   NA POMOLU JE PREOKRET: Samo da vidite kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Navodno se grozio krvi, a takvog krvnika majka rodila nije. Drugi čovjek Rajha, prvi do Hitlera. I da ne preumim zajednički sadržalac sa našim režimom! Prema Hitlerovom zakonu, koji je baš on donio u aprilu 1934. godine, državu je podredio stranci! Đusto ka u nas!

Ne bih da se iz ovog štiva neki naši policioti prepoznaju, ali je prepoznata njihova jagma oko sličnih položaja koji nam kazuju da je i u našem režimu, policija iznad vojske. To nam potvrđuje i neuspjeli literata Pipun. U blažoj varijanti sliči neuspjelom piscu,

Gebelsu, koji je za naci propagandu bio bog. Više je grajao no govorio, iako za svoje spisateljstvo nije uspio da nađe izdavača, Pipun ga je preteka, ima izdavača da izda državu. Navodim njegovu potonju graju: „Sa našim vojnicima ne možemo ni u lov na zečeve, a ne da se sukobljavamo sa Rusijom“.

Pipune, druže, one vojske koja je počinila stravične zločine, Rusija nije krenula na Crnu Goru a naša vojska sigurno neće mrčiti oružja na strašljive zečeve, jer bi sigurno ubila zeca u tebi!

Ovaj zetski zekonja se toliko upinje da služi Mandiću (koji je već dostigao limit), da je postao njegov pravi lažac -lajavac u parlamentu. Zečevi inače ne lažu da su strašljivi, ali, ovoga su u'vatili uživo u parlamentu bez ispaljenog metka. Emitovan je audio-video snimak i zekonja je pao ka od puške. M. Đukanović:

„Dakle, nakon zloslutnih poziva sa istog tog skupa, da se ide na Tuzi – nakon odlazaka tih građana pred kasarne Vojske Jugoslavije u Crnoj Gori da traže oružje… “ Tu Đukanovića prekida Knežević: „Ja sam tražio. Živa istina!“.

Iako nijesam bio ni kod jednog ni kod drugog, bio sam svjedokom tog događaja. Sa Cetinja sam pozvan, ka i mnogi Crnogorci, da idemo da branimo Tuzi od dušmana. Neko nadležan je osujetio namjere i napadača i branitelja, pa smo ostali doma.

Pipun je u odbranu svog (zlo)djela dodao da je tada imao „18 godina“. Užasno je to priznanje godišta! Ono kazuje da u pamet nije mrda ni s mjesta, ni iz Zete.

Čitaj još:   PITA SE TURSKA I TE KAKO: FINSKA I ŠVEDSKA MOGU U NATO SAMO AKO SE ISPUNE ZAHTJEVI ANKARE... (foto, video)

Toliko nam se toga poklapa sa onim nacizmom u kome je i kućna mačka morala da se izjasni sa hajl Hitler… Vide nam se uzori, ne iz aviona, no iz Evrope i Amerike. A onda je na sve pridao flaster Eskobar: “Kroz Mandićeve akcije nijesmo viđeli posvećenost EU integracijama, zabrinuti smo zbog najave ulaska ZBCG u Vladu”. Donald Tusk, poljski premijer, flaster pojačava…

“Da je svijet u predratnom stanju”…! Nije reka’ do kada? Malo sam ga preteka u jednom video klipu, objavljenom prije otprilike mjesec dana, ali koji nije daleko dopro. Uostalom ko sam ja, kad nijesam političar? Rekao sam, ako se dobro śećam, da nam, bez imalo šale, prijeti rat , jer nam je protivnik brat, koji je izazvao svaki rat! 

P.S. U Crnoj Gori nijesu jedinstveni ni meteo izvještaji, a kamoli prognoze za śutra. Sijaset cg glasila nejednako izvještavaju o meteo stanju. Bilo bi za očekivati da se na području države koristi jedinstveno državni Zavod za meteorologiju, ali i tu je zavedena diktatura. U dokolici sam to provjeravao više puta i potvrdilo se svaki put. I prognozu za śutra uvozimo! (M.R.Š.)

izvor Portal analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more